Австралия затяга правилата да получаване на гражданство

Австралийските власти ще направят по-трудно придобиването на гражданство в страната в рамките на процес за преразглеждане на миграционното законодателство, предава BBC.

Кандидатстващите за австралийски паспорт ще преминават тестове за владеене на английски език и за способност да покажат „австралийски ценности“, поясни министър-председателят Малкълм Търнбул. Желаещите да станат граждани на Австралия трябва също така да са постоянно пребиваващи в страната от най-малко четири години. До този момент искането бе за 12-месечен престой.

Решението на властите бе оповестено само два дни, след като бяха затегнати правилата за предоставяне на виза за квалифицираните работници от чужбина. Според Търнбул по този начин ще бъде гарантирано, че мигрантите ще се интегрират по-успешно в обществото.

„Важно е те да разберат, че поемат ангажимент към нашите австралийски ценности“, подчерта Търнбул.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Тия пък.. Самите са си емигранти и те са дошли отнякъде а сега ограничават другите

  2. Те отдавна не са емигранти,а нация.А ограниченията са заради мюсюлманите.Ако спрат рязаните да стъпват на острова-континент-това означава,че тероризмът няма да нахлуе в Австралия.Няма да има и джамии-тип кочини,в които свинете да се молят на някой си-аллахчо.И животът ще бъде прекрасен

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.