Австриец измести Радо Янков от върха

Радослав Янков отстъпи от първото място в Световната купа по сноуборд ден след като си осигури малкия глобус в паралелния гигантски слалом. Българинът не се представи добре в квалификацията в Кайзери (Турция) в събота и остана 17-и - първото място, което не дава достъп до състезанието. За негов късмет същото се случи и с преследвачите му в класирането Бенямин Карл (Австрия) и Невин Галмарини (Швейцария) и така той си гарантира първото място в дисциплината за сезона.

Вчера обаче българинът отстъпи първото място в генералното класиране, след като австриецът Андреас Промегер спечели победата и събра 4300 точки, а Янков има 3950 т. Отпадането на доста от асовете даде шанс на корейския отбор, който класира трима свои състезатели на полуфиналите, но те така и не успяха да надделеят над Промегер.

Следващата седмица са решаващите стартове в Сиера Невада (Испания) и Винтерберг (Германия) в дисциплината паралелен слалом, които ще определят новия носител на Големия кристален глобус.

Александра Жекова пък завърши осма в сноубордкроса в Ла Молина (Испания), след като зае четвърто място последователно в полуфинала и малкия финал. Победата грабна Микела Мойоли (Италия) пред Ева Самкова (Чехия) и Нели Моен Локоз (Франция). Чехкинята води в генералното класиране с 4370 т. пред Бел Брокхоф (Австралия, 4060 т.) и Мойоли (3890 т.), а Жекова е осма с 1930 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт