Австриец отнесе 42 глоби за превишена скорост на един и същ път

Ще плати 3000 евро

Пекар е бил глобен с 3000 евро за превишена скорост на един и същ път в Австрия.

Хеймо Лалнер бил хванат 42 пъти от едно и също устройство всеки ден, докато се връща от работа в три часа сутринта, предаде БГНЕС. Той казал пред австрийските медии, че не е могъл да види знака за ограничение на скоростта от 30 км/ч в тъмното и карал със стандартните 50 км/ч. Отнело повече от месец, за да пристигне първият фиш, като до тогава той бил засечен още десетки пъти.

През февруари Лалнер започнал работа на около 30 минути с кола от дома си. Първият фиш за превишена скорост получил през май. „Тогава предположих, че ще дойдат още много и ще ми излезе доста скъпо”, каза той.

Лалнер заявил, че не е видял камерата, която е била разположена близо до училище, защото районът винаги е бил тъмен в средата на нощта.

Колата му е засечена от инфрачервена камера, която не се нуждае от светкавица, за да снима. От направените общо 50 пътувания той бил заснет 42 пъти да кара с 50 км/ч.

Лалнер платил 42 фиша, защото е искал да избегне дългият и скъп процес по обжалването им. Той споделил пред медии, че „няма как да заведеш дело срещу всички глоби накуп, така че трябваше да заведа 42 отделни дела”.

Полицията намалила глобата му с 300 евро, но все пак той трябвало да се откаже от плановете си за почивка през лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл