Австрийска фондация дари на болницата във Велинград оборудване и лекарства за 50 000 евро

Австрийската фондация „АДРА“ дари на МБАЛ „Велинград“ оборудване и лекарства за близо 50 000 евро. Дарението включва 21 нови реанимационни легла с матраци и завивки на стойност около 2000 евро всяко, перфузори, лекарства, санитарни ръкавици, както и необходими за общинското лечебно заведение медицински уреди.

Леглата ще бъдат разпределени по различните отделения, като по-голямата част ще бъдат за нуждите на вътрешно отделение, тъй като то е най–натовареното звено на болницата в курорта. От фондацията са обещали още дарения, а от болницата изказаха специални благодарности към директора на „АДРА” Мариан Димитров.

Управителят на МБАЛ „Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев съобщи, че лечебното заведение е започнало със собствени средства да ремонтира амортизираната база. Вече са подновени две стаи, направена е вътрешна изолация с гипсокартон, сменена е дограмата, както и част от обзавеждането, а ремонтите продължават.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете