Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Канада и Япония подписаха споразумение за военно сътрудничество

В Парагвай гласуват за президент, парламент и губернатори

Турският президент призова за мир с Гърция

Австрия предупреждава: Споразумението с Турция за мигрантите може да падне, трябва да сме готови

Снимка: Архив

Министрите на отбраната от Централна Европа обсъдиха възможностите за защита на външните граници на ЕС при провал на споразумението с Турция за бежанците.

Срещата се състоя по предложение на австрийския министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил във Фрауенкирхен. В нея участваха министрите на отбраната от Центролноевропейската отбранителна инициатива, сред които бяха представители от Чехия, Хърватия, Унгария, Македония, Черна гора, Полша, Словакия, Словения и Сърбия.

След срещата Доскоцил подчерта, че споразумението с Турция не се прилага – много малко бежанци са върнати в тази страна, а в същото време е увеличен с 400 на сто броя на мигрантите, пристигащи по гръцките острови. По този начин са поставени под въпрос редприсъединителните преговори с Турция, подчерта австрийският дипломат №1 и добави: В близко време Турция може да въведе смъртно наказание и поради всички тези причини ние сме длъжни да се подготвим за времето, когато това споразумение няма да бъде в сила.

Не може за втори път да кажем на сънародниците си, че Европейският съюз е бил изненадан от създалата се ситуация, каза Доскоцил.

На базата на правните възможности в отделните държави трябва да се вземат мерки за защита на външните граници с военни, полицейски и граждански сили….Австрия може да изпрати в България 40 транспортни коли, а на Сърбия да предостави 30 камери за нощно наблюдение, поясни Ханс Петер Доскоцил и съобщи, че министрите на отбраната може да отправят писмено искане за финансова подкрепа от ЕС.

Участниците в срещата се договориха като следваща крачка да бъде изготвянето план за действия, заедно с вътрешните министри. Този документ ще трябва много подробно да описва как ще се действа и какви са възможностите при спирането на прилагането на споразумението с Турция. В тази връзка Доскоцил, заедно с вътрешния министър на Словакия Робърт Калинак, ще организира среща с министрите на отбраната и на вътрешните работи от региона. Все още не е определена датата за тази среща, но на нея ще бъдат поканени представители и от България и Румъния.

Днес участниците във форума ще участват в конференция за мироопазващите мисии на Балканите, която ще бъде открита в босненската столица Сараево. /БГНЕС

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Лицемери недни са Австрийците и запада…Четиридесет коли и другите да сьрбат попарата….!!!

  2. ”Днес участниците във форума ще участват в конференция за мироопазващите мисии на Балканите, която ще бъде открита в босненската столица Сараево.”

    Аааа боклуците сатанисти са се” разтревожили”за Балканите:))) мръсници, отдавна си точите прогнилите зъбета за Балканите, нали? Хубаво богато местенце, че и стратегически обект, защо да не го гушнем и превърнем непокорните балканци в смирени роби, без достойнство и националност. Да, ама не:))) Махайте се прокажене докато има време. Ние сами ще се разберем..

  3. Че австрийците са лицемерни кoпилета е ясно отдавна. Но и че има а е учим от тях – също. Важното е час по скоро да се обяви тотален бойкот на германия на меркел.

  4. Да австрийски кавали. Гответе се за 4 милиона сирийци – идват да се интегрират

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.