Автобус на „Юнион-Ивкони” аварира във Франция

Българи, прибиращи се от Испания и Франция, се оказаха в сложна ситуация в ранните часове на тази сутрин, след като автобусът им аварира на френска територия. От превозвача посочиха, че отстраняват проблема и до няколко часа пътуването трябва да продължи, предаде БТВ.

Аварията е станала на магистрала около 4:30 ч. местно време. В автобуса е имало двама шофьори и 29 пътници, сред които – и малки деца.

„Намираме се в безизходица, няма реакция от транспортната фирма и никакъв начин за връзка”, оплака се една от пътуващите – Ирена Тодорова пред БТВ.

По думите й след час чакане се наложило да се обаждат на 112 и да искат помощ от френските власти.

По-късно управителят на „Юнион-Ивкони” Георги Атанасов каза, че хората са придвижени на безопасно място – в заведение заедно с част от екипажа. По думите му автобусът се ремонтира на място и по обед българско време би трябвало да тръгне към нашата страна заедно с пътниците.

„Големият проблем, който се е получил, е, че пътната помощ е поискала парите да бъдат в брой. Затова са се забавили колегите, иначе досега е щял да бъде отстранен проблемът”, посочи той.

Според Тодорова, обаче, цялата работа по извеждането на хората била свършена от френската страна след подадения сигнал. Така пътниците се оказали в база на пътната помощ. По думите й е имало предложение френски автобус да извози сънародниците ни до София, но от българската фирма отказали.

Пътничката допълни, че возилото е било в лошо състояние и на задните седалки е имало течове от покрива. Тя посочи, че след прибирането си заедно с останалите хора ще си търси правата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България