Автобус с 20 пътници се запали в движение

Снимка: БТВ

Автобус с пътници се запали в движение край бургаското село Дебелт. В него от Средец за Бургас са пътували около 20 души, сред които и ученици.

Техническа неизправност е причинила повреда в двигателя на превозното средство, а след появата на пушек от предната част на автомобила, пътниците са изведени от него. Шофьорът е реагирал бързо и е спрял автобуса. Пострадали няма, но децата са се изплашили от задимяването.

От бургаската полиция обявиха, че не са получавали официална информация за запален автобус по пътя Средец-Бургас, но след проверка по случая обясниха, че самият автобус не е опожарен и най-вероятно се касае за техническа неизправност в двигателната уредба.

След като се е видял пушекът, водачът е отбил в дясно на пътното платно и своевременно е евакуирал децата заедно с възрастните, които са се намирали в машината.

Пътниците са извозени с друго превозно средство до Бургас. От транспортната фирма не уточниха колко е стар автобусът, но определиха аварията като малка.

Източник: БТВ, БНР

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пожари на автобусите „Сетра“ са много често явление в цялата Европа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.