Автокрадецът Яро получи една година затвор

Възможно е да не лежи и един ден, ако се признаят престоите му под стража и под домашен арест

Популярният софийски автокрадец Ярослав Димитров, по прякор Яро, получи ефективна присъда от 1 година затвор. Ако се признаят престоите му зад решетките и под домашен арест от близо 3 години насам, възможно е той да не лежи и един ден. Яро обаче имаше и 10-месечна присъда от Словения, която поиска да му се брои у нас, затова вчера не стана ясно какъв ще е срокът му в килията.

Яро нашумя през лятото на 2015 г., когато възмути с наглостта си премиера Бойко Борисов. Апашът, пуснат тогава под домашен арест, бе сниман от камери да краде автомобил. “Докато в нашия Наказателен кодекс има текст за противозаконно отнемане на МПС, а не за кражба, ще продължавам да смятам, че законът толерира автокрадците”, коментира премиерът.

Присъдата на Яро е по две обвинения – опит за противозаконно отнемане на “Ауди А6” и повреда на служебна кола на МВР. Случаят е от март 2015 г., когато спецченгета издебнали апаша от засада и го спипали зад волана на фирмената лимузина. Наказанието му е по споразумение с прокуратурата по време на процеса в Софийския районен съд.

Камера на оградата на дома на Яро в софийското село Герман засне в края на август м.г. сцената с отвличането на Адриан Златков. Автокрадецът по това време пътувал из страната и не бил сред заподозрените. Похитителите и досега не са открити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право