Автокръдецът, ядосал Бойко Борисов, е освободен от затвора предсрочно

Снимка: Pixabay

Автокрадецът,  ядосал премиера Бойко Борисов преди две години, е освободен от затвора предсрочно.

Ярослав Димитров предизвика гнева на министър-председателя и институциите, след като показаха кадри  от видеокамери от гараж в София, в които ясно се вижда как той краде две коли за минути.

Три дни по-късно главният герой – Ярослав Димитров, е арестуван. Получава присъда от три години. Излежава половината. Работи в затвора и приспада още шест месеца от наказанието. Остават му 10 месеца в затвора, когато подава молба за предсрочно освобождаване.

„Към тази молба се е отнесла изключително критично администрацията на затвора. Тя е дала отрицателно становище и то напълно е споделено от прокурора. Причината за това е освен изтърпяване на част от наказанието, нужда и той да си е коригирал поведението. Специално при това лице не са били налице достатъчно доказателства в тази насока. Наистина са констатирани корекции в нагласите му, но не е бил изпълнен планът”, заяви пред bTV прокурор Зорница Таскова.

От началото на годината предсрочно са били освободени 642-ма лишени от свобода, което е драстично повече сравнение с минали години.

Причината за това е промяната в НПК от февруари, която дава възможност лишените от свобода сами да подават молби за предсрочно освобождаване. Досега това се правеше единствено от окръжния прокурор или от комисия в затвора.

Коментари

Задължително поле