Автомобил на над 100 години ще участва в Ретро парада в Стара Загора

„Ретро парад Стара Загора“ ще се проведе за 16-и път на 5 октомври, когато е празника на града. В парк „Артилерийски” ще бъдат показани над 140 коли. Една от тях е произведена през 1910 година, стана ясно на пресконференция, в която участваха Красимира Чахова, зам.-кмет на община Стара Загора, председателят на Инициативния организационен комитет Ганчо Баев и председателят на старозагорския клуб „Ретро“ Тончо Желязков.

За участие се допускат всички моторни превозни средства, които отговарят на предварителните критерии. „Те трябва да са не на по-малко от 30 години, да бъдат в оригинално техническо състояние, както и да не се използват за ежедневна употреба от собствениците им. Ограничение за марки и брой няма“ – уточни Баев.

Тази година клуб „Ретро” чества 25 години от своето създаване. Всеки участник ще получи специална книга, събрала историята му, както и юбилеен плакет. За първи път и публиката ще има възможност да излъчи свой фаворит с гласуване на място от 10:00 до 14:00 часа.

На пресконференцията беше показана Купата на кмета, изработена от орех, круша, череша и чемшир. Общо специалните призове са 7, като всеки един от тях е произведение на изкуството. Връчването на наградите ще се състои в 15:30 часа.

Събитието е с подкрепата на Община Стара Загора и е част от проявите по повод Празника на града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.