Авторът на бестселъри Ерик Уайнър гостува в Бургас

Eric Weiner author photo

Едно от най-интригуващите литературни събития това лято в Бургас е предстоящото гостуване на американския автор на бестселъри Ерик Уайнър. Срещата му с читателите в морския град ще се проведе 16 юни от 19:00 часа в Експоцентър "Флора", съобщават от общината.

Ерик Уайнър ще представи своята книга "География на блаженството", включена в списъка на бестселърите за всички времена на Ню Йорк Таймс, както и на две другите две заглавия - "Човек търси Бог" и "География на гения".

Книгите на Ерик Уайнър се радват на огромна популярност, преведени са на повече от 30 езика и почти във всяка държава на света.

Редица гимназии и университети са включили книгите му в своите учебни програми. Той всъщност създава свой собствен жанр, нов вид интелектуален пътепис, в който са включени само истински лица и исторически факти, написан изключително увлекателно, изтъкан от ерудиция, психология, наука и хумор - един провокативен и забавен анализ на идеята, на която е посветена съответната книга - щастието, религията, геният или пък мъдростта.

След Бургас писателят ще посети историческата и духовна столица на България Велико Търново, където ще бъде удостоен с титлата Doctor honoris causa на Великотърновския университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България