Агаси се опита да се шегува с Джокович, математиката му изневери

Бившият тенисист Андре Агаси, 8-кратен победител в Големия шлем, опита да се пошегува с Новак Джокович, най-успешния тенисист на всички времена, но беше предаден от знанията си по математика.

Андре Агаси беше треньор на Джокович от май 2017 г. до март 2018 г. Американецът изобщо не е изненадан, че сърбинът стана най-успешният тенисист в историята, единственият с 24 трофея от Големия шлем.

В скорошна поява в The Pat McAfee Show, осемкратният победител в турнири от Големия шлем на сингъл Агаси се опита да се пошегува за Джокович, включвайки съпругата му Щефи Граф, 22 пъти победител в турнири от Големия шлем.

"Да видим. Ако Щефи някога ме напусне, получавам половината от нейните Шлемове, нали? Ще имам около 29, така че Новак има време да ме настигне", каза Агаси.

В действителност, ако „сподели“ половината от Шлемовете на жена си, т.е. 11, Агаси ще достигне 19, с 10 по-малко, отколкото бе изчислил, и 5 по-малко, отколкото Джокович има сега.

„Той е невероятно интересен и сложен човек, какъвто сме всички ние. Когато работех с него, той имаше 12 Шлема и аз го казах без съмнение: „Ако този човек не надхвърли 20 Шлема, ще бъде провал“. Нещата, на които е способен на корта, са абсолютно забележителни", добави още Агаси. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена