Агаси ще връща самочувствието на Григор

Андре Агаси ще помага на Григор Димитров да върне самочувствието си след недотам успешния сезон. Американската легенда ще се присъедини към екипа на българския тенисист по покана на треньора Дани Валверду.

„Говорих и с останалите, смятам, че Андре е изключително попълнение за нас – заяви венецуелецът. - Двамата с Григор се познават още от Лас Вегас и той може да му помогне както на корта, така и извън него. Аз оставам, Андре ще помага за решаване на някои проблеми, но аз съм лидерът на екипа. Работим върху това Григор да върне увереността си.“

Валверду разкри, че Агаси не се обвързва с конкретни задължения по отношение на работата с Димитров и ще е по-скоро „супертреньор“, какъвто бе Иван Лендъл при работата си с Анди Мъри.

„Изцяло от Андре зависи колко време ще е с нас – добави треньорът. - Григор не не е искал от него да поема никакви ангажименти. Разбира се, ние бихме искали да го имаме възможно повече, защото последните седмици, които прекарахме с него, бяха много продуктивни.“

Днес българинът започва участието си на турнира „Мастърс“ в Париж, където започва направо от втория кръг. Негов първи съперник е Роберто Баутиста Агут (Испания).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт