“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Агенцията за борба с корупцията без СРС Мъдрост и политическа воля не са само празни лозунги, каза главният прокурор

Главният прокурор направи много сериозен професионален анализ, който ни е полезен, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата.

Главният прокурор Сотир Цацаров призова парламентарните групи към прецизност при предстоящото обсъждане и гласуване на антикорупционния закон и работата на бъдещата агенция за борба с корупцията. „Не мисля, че трябва да гледаме на законопроектите за Антикорупционен закон с опасения, а с оптимизъм. В този смисъл си мисля, че мъдрост и политическа воля не са само празни лозунги”, каза Сотир Цацаров след обсъждане на предложенията на БСП с лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Главният прокурор подчерта, че изразява категорично отрицателно становище по отношение на това една такава агенция да притежава технически потенциал за използване на специални разузнавателни средства (СРС):”Има Държавна агенция за технически операции. Има специализирана дирекция в ДАНС, която се занимава с това. Ако и тази агенция или комисия, както е в проекта на Министерство на правосъдието, има възможност да притежава технически възможности за СРС, мисля, че това ще бъде изключително вредно”.

Припомняме, че в петък в парламента ще се състои обществено обсъждане на законопроекта за противодействие на корупцията, който предстои да бъде одобрен от Министески съвет. От БСП предложиха свой вариант на текстовете. Очакванията са до края на годината законът да бъде окончателно гласуван. Вчера главният прокурор обърна внимание и на повече прецизност при кръга на лицата, които са обхванати от този законопроект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.