Агенция „Митници“ съобщи за нерегламентиран кран за точене на етилов алкохол в склад край Карнобат

Агенция „Митници" е дала разрешение да се внесе гроздовата реколта в данъчния склад за съхранение, за да не се похаби като качество, също така никой не е казал, че служителите на комбината не могат да ходят на работа, единствено има категорична забрана да се извежда готова продукция, това коментира днес на пресконференция в Агенцията Юлиан Мирков, заместник-директор на АМ.

Той обясни, че в хода на проверката на данъчен склад на „ВИН. С. Индътрийс" ООД е констатирано наличие на монтиран кран, от който може да се източва/извежда спирт - етилов алкохол, без да бъде измерен от средствата за измерване и контрол, като по този начин се избягва начисляването и заплащане на дължимия акциз. Кранът е монтиран на тръбопровод на циркулационен изпарител преди средството за измерване и контрол. Този циркулационен изпарител е свързан с дестилационна колона, която се намира в помещение, обозначено като „Ректификация Етап 2", т.е. кранът е част от цялостната технологична схема за производството на акцизна стока - етилов алкохол. В хода на проверката въпросният кран е пломбиран в затворено положение, с цел да не се позволи източването/извеждането на спирт - етилов алкохол.

В допълнение Юлиан Мирков съобщи, че АМ е поискала от Районния съд в град Карнобат удължаване на срока на обезпечителните мерки с 60 дни.

Проверката на данъчните складове в Карнобат е във връзка със спазването на акцизното законодателство, проведена е в периода 5 - 20 септември 2018 г.

Коментари

Задължително поле