Агенция „Митници" с отличие от конкурс за най-добър европейски обществен проект

Агенция „Митници" се представи с успешен проект в конкурса на Европейския Институт по публична администрация (EPSA) за най-добър европейски обществен проект /European Public Sector Award - EPSA2017/.

Разработената в Дирекция „Митническо Разузнаване и разследване" методология за разкриване и обосноваване на признаци за деклариране на стоки на занижени цени е отличена като най-добра практика /best practice/ в категорията национален/европейски проект, съобщиха от Агенция „Митници“.

От създаването си през 2007г., конкурсът за най-добър европейски обществен проект /EPSA/ е получил, прегледал, оценил и разпространил повече от 1000 проекта от 39 Европейски държави и институции.

EPSA генерира изключително ценен ноу-хау и резултати, които могат да бъдат използвани за формулирането и предоставянето на иновативни решения за всички европейски администрации.

Отличеният Български проект - Методология за разкриване и обосноваване на признаци за деклариране на стоки на занижени цени - е преминал през три етапа на изследване и оценка от независими външни екипи /академични представители и експерти от частния и публичния сектор/, като отличието „Най-добра практика" е присъдено след като българският проект е доказал, че отговаря на основните изисквания на конкурса: иновация, обществена значимост, отговор на обществена нужда, ефекти и резултати.

Конкурсът се провежда на всеки две години, като за настоящия /EPSA2017/ са подадени повече от 150 одобрени апликационнни форми за проекти от 25 различни държави. Отличието „Най-добра практика" нарежда Агенция „Митници" сред останалите отличени организации, като: Съвместният изследователски институт на Европейската комисия; Европейският център за развитие на професионалното обучение; Холандското министерство на вътрешните работи и кралските връзки; Австрийското федерално министерство на науката, изследванията и икономиката и др.

Предстои представители на Агенция „Митници" да получат отличието на специална церемония в гр. Маастрихт, лично от кмета на града и президента на Европейския Институт по публична администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България