Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Агнешкото в Кърджали за Голяма Богородица е по-евтино отколкото за Великден

Снимка: Архив

Цената на агнешкото месо в Кърджали е по-ниска в сравнение с тази около Великден. В хипермаркетите в областния град един килограм се предлага между 13 до 15 лева. По-ниски цени се наблюдават в обектите, които традиционно имат по-голяма посещаемост. В един такъв обект, агнешкият бут се предлага за 15 лева, плешката за 13, агнешкият котлет с ребра струва 11 лева.

На пазара на производителите в Кърджали, където има месарски магазини, преобладаващата цена е 13 лева, като в някой от тях са заложили на месо от агнета отгледани в региона. Особеност при предлагането е, че в търговските вериги цените са определени в зависимост това от коя част на тялото на агнето е месото. В малките месарски магазини в града, обаче цената е еднаква и няма значение дали клиентът желае да си купи плешка, бут или врат, съобщава регионалната радиотанция на БНР – радио Кърджали.

На Голяма Богородица, освен всичко друго, църквата почита паметта на своите дарители. В много села и градове се устройват събори и курбани, като курбанът по традиция се прави от агнешко или овче месо.

Празничната трапеза  включва прясна пита, мед, пиле, грозде и диня.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.