Поне 150 хил. евро за луксозен апартамент 60% от сделките стават на етап “в строеж”

Службите в няколко града се мобилизират за учение, включващо авария в АЕЦ „Козлодуй“ Учението ще наблюдават представители на МАЕ, Беларус, Украйна, Русия и Япония

Поет блъсна с кола човек на пешеходна пътека Недялко Йорданов опитва да избегне правосъдието

Търсят още 9 съдебни заседатели в Търговище

Арестуваха предполагаемия посредник в убийството на журналистката Дафне Галиция

И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

Бургазлии с подаръци за деца и възрастни в неравностойно положение Кампанията „Подари от сърце“ на Община Бургас насърчава благотворителността

Синдикатите не са отказват от общия национален протест заради болничните

Вицепремиерът Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България

Изграждат бази за собствено ползване Автомобилната индустрия е активна

Противниците на Гешев във ВСС три пъти се отрекоха от тезата, че избор с един кандидат не е избор

Вижте кадри от ареста на разбитата група за фалшиви документи (СНИМКИ и ВИДЕО)

АПИ: От утре се въвежда зимното поддържане на пътищата Пътната агенция мобилизира 3000 снегопочистващи машини

Шофьорка се преобърна с колата си в канавка

Ердоган: Ще търсим алтернативи, ако САЩ упорстват с условията за Ф-35

Агнешкото в Кърджали за Голяма Богородица е по-евтино отколкото за Великден

Цената на агнешкото месо в Кърджали е по-ниска в сравнение с тази около Великден. В хипермаркетите в областния град един килограм се предлага между 13 до 15 лева. По-ниски цени се наблюдават в обектите, които традиционно имат по-голяма посещаемост. В един такъв обект, агнешкият бут се предлага за 15 лева, плешката за 13, агнешкият котлет с ребра струва 11 лева.

На пазара на производителите в Кърджали, където има месарски магазини, преобладаващата цена е 13 лева, като в някой от тях са заложили на месо от агнета отгледани в региона. Особеност при предлагането е, че в търговските вериги цените са определени в зависимост това от коя част на тялото на агнето е месото. В малките месарски магазини в града, обаче цената е еднаква и няма значение дали клиентът желае да си купи плешка, бут или врат, съобщава регионалната радиотанция на БНР – радио Кърджали.

На Голяма Богородица, освен всичко друго, църквата почита паметта на своите дарители. В много села и градове се устройват събори и курбани, като курбанът по традиция се прави от агнешко или овче месо.

Празничната трапеза  включва прясна пита, мед, пиле, грозде и диня.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.