Аграрният университет изгражда иновативен учебен център за 3,5 млн.лв.Ректорът на вуза посрещна лично първите кандидат-студенти за новата учебна година

Ректорът на вуза посрещна лично първите кандидат-студенти за новата учебна година

Изграждане на иновативен учебен център за практическо обучение на студентите за 3,5 млн.лв. стартира в Аграрен университет-Пловдив, съобщиха от ръководството на вуза. По този начин АУ, който е на първо място по рейтинг у нас в направленията "Растениевъдство", "Животновъдство" и "Растителна защита", ще е още по-привлекателен за кандидат-студентите от страната и чужбина.

Лично ректорът проф. д-р Христина Янчева посрещна първите от тях, дошли да подадат документи и им раздаде рекламни материали. Проф. Янчева увери Марио Тониев, Таня Георгиева, Георги Петров и Стефан Димитров, че са избрали престижен университет с динамичен академичен живот, с отлични условия за учебна дейност с модерни образователни технологии и широки възможности за международна мобилност, спорта и културна активност. Ректорът пожела на четиримата успех на предстоящите изпити и да са сред първокурсниците при официалното откриване на новата учебна година на 18 септември.

В Аграрния университет-Пловдив се намира единственият у нас национален демонстрационен център за нови технологии в земеделието. Фирмите, предлагащи технологии, иновации и техника за селското стопанство, представят своите най-нови постижения пред студенти и преподаватели. Към вуза е изграден агроекологичен център за развитие на биоземеделие, а студентите практикуват в модерна научноекспериментална база в Брестник, където е разположена винарска изба със зала за винопроизводство и уникална колекция вина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България