На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

„Агрион“ организира безплатни прегледи в цялата страна Медицински екипи ще мерят кръвна захар и кръвно налягане в 157 селища

Водещата българска компания за управление на земеделски активи организира за поредна година безплатни прегледи в цялата страна. Медицински екипи, наети от земеделското дружество, ще обиколят 157 населени места в страната и ще мерят кръвното налягане и кръвната захар на всички желаещи. Кампанията ще се проведе от 18 август до 5 септември в цялата страна. Информация за датите и населените места, където ще има мобилна медицинска станция на „Агрион“ може да откриете на сайта на земеделското дружество на адрес www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията facebook.com/agrion.bg/.

Инициатива „Дни на здравето“ е част от част от социално-отговорната дейност на земеделското дружество за подпомагане на българското здравеопазване и превенция на най-уязвимите групи.

Според официалните данни на Министерство на здравеопазването над 520 хил. души в България страдат от диабет, което е близо 9% от населението на страната. Над 40% от хората обаче не знаят, че са болни, заради липсата на редовна профилактика. В голяма част от случаите липсват признаци на заболяването и то се открива случайно при провеждане на изследвания по друг повод.

Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни над 2,7 млн. души страдат от повишено кръвно налягане. Това е и причината екипите на „Агрион“ да насочат усилията си към изследване именно на тези болести. „Ние вярваме, че към собственото си здраве трябва да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, казаха от земеделското дружество. Посетителите ще могат да участват и в специално организирана томбола с различни награди.

„Следвайки социално-отговорната политика на компанията, искаме да помогнем на по-възрастното население и всички желаещи да получат безплатна информация за състоянието на кръвното си налягане и кръвната захар“, коментираха от мениджмънта на компанията. От друга страна това спестява време и средства на хората за изследване и посещение на лечебни заведения, които често са на отдалечено разстояние от селата.

Данните показват, че голяма част от хората по селата не проверяват редовно кръвната си захар и не следят кръвното си налягане. Голяма част от тях прилагат самолечение, което може да се окаже фатално. За това медицинските екипи ще дават и конкретни препоръки на всички, които се подложат на изследвания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.