Бойко Борисов пред Слави Трифонов: Ще предложа пак партийната субсидия да е 1 лев на глас Убеден съм, че има риск, но поемам ангажимент, заяви премиерът

Нова женска война във „Фермата“

Зарков: Алтернативата е само една – нови избори и хора, които да вдъхнат живот на българските демократични институции Когато народът абдикира от парламента, той няма смисъл да съществува

Тръмп непоклатимо подкрепя Рияд Няма да къса връзките, въпреки случая “Хашоги”

Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

“Агрион“ предлага безплатна оценка на земеделските имоти Водещи фактори при избора на купувач при сделка с имоти са сигурността и бързото й реализиране

agrion_webКомпанията за професионално управление на поземлен имоти „Агрион“ започва извършването на безплатни оценки на земеделските земи. Това съобщиха от дружеството. Собствениците на имоти могат да поискат оферта или да заявят безплатна оценка на земите си на адрес www.agrion.bg/bg/request/sell или във всеки един от 20-те регионални офиси в цялата страна.
„Всеки собственик на земеделска земя може да заяви безплатна оценка на парцела си, която ще бъде направена от нашите експерти с дългогодишен опит в пазара на земя, казаха от ръководството на „Агрион“. Така хората ще добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си. Това спестява време и разходи на притежателите и ще им помогне да вземат информирано решение.
Притежатели на земеделски имоти в България са предимно хора от по-възрастното поколение, над 55 години, със средни за страната доходи. Средният размер на притежаваната земя у нас е около 20 дка земя, като собствениците й живеят предимно в столицата или другите големи градове, показва проучване, направено от на „Агрион“. Терените са им в отдалечени райони, често над 100 км разстояние от местоживеенето им, а парцелите са раздробени на малки части от наследници, които често  водят съдебни спорове помежду си. Голяма част от притежателите на земеделска земя имат други професии и нямат интерес и желание да се занимават със земеделие.
Обикновено те отдават земите си на местни земеделци срещу символични суми, дават ги за ползване на роднини или ги остават да пустеят. Проучването на „Агрион“ показва, че всеки пети собственик на земя е оставил имота си да пустее и не го развива по никакъв начин. Според официалните данни на Министерството на земеделието, храните и горите, необработваемите площи в България през 2017 г. са били в размер на 1.94 млн. дка, което е с 17 хил. декара повече в сравнение с предходната година.
Водещи фактори при избора на купувач е сигурността на сделката и бързото й реализиране, като потенциалите продавачи предпочитат документацията да не бъде подготвяна от тях, категорични са експерти по недвижимите имоти. В повечето случаи те сключват сделка с близки и познати или със специализирана компания, която е доказала във времето, че е добър стопанин и партньор, и се грижи за земите, които управлява.
„Основната ни цел е съдействаме за развитието на модерно и ефективно българско земеделие, в което дори и собствениците на малки парцели имат възможност да осребрят активите си на добра цена“, казаха от „Агрион. Техните експерти са готови да съдействат с юридическа и търговска помощ и да подготвят цялата необходима документация за продажба.
Стойността на поземления имот се влияе най-вече от местоположението, землището, транспортната достъпност, наличието на комуникации, формата, размерите и категорията на земята. Качеството на почвата също влияе на цената на поземлените активи, информират експертите в бранша.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Престанете да правите реклама на този чуждестранен концерн, който иска да налапа колкото се може повече българска земя!

  2. Стига сте рекламирали този чуждестранен концерн, който е алчен да прилапа българската земя!

  3. „АГРИОН“ ВИ ЕБА МАЙКАТА! НЕ МОЖЕТЕ ВЕЧЕ ДА ИЗКУПУВАТЕ НИВИТЕ НА ХОРАТА НА ЦЕНАТА НА СПАНАКА! БРАВО „АГРИОН“!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.