Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Агрион: Продажбите на земя привлякоха интереса и на хора извън земеделието

Компанията обнови предложенията си с още парцели на безлихвено разсрочено плащане

Продажбите на земя на разсрочено плащане привлякоха интереса както на активните фермери и арендаторите, така и на хора извън земеделието, които търсят варианти за инвестиции. Това стана ясно от данни на компанията за управление на земя Агрион, която в началото на годината обяви, че продава близо 2000 пакета земеделски активи в цялата страна.

Логично за хората в бранша излиза по-евтино да увеличат стопанствата си с допълнителни терени като така си спестяват бъдещи ренти. За тези, които не се занимават със земеделие, покупката на подобен актив се приема като инвестиция. Пазарът на земя става все по-интересен за тях. Спадът на лихвите по депозитите е изиграл ключова роля за раздвижване на инвестиционните им настроения в тази посока. Простата сметка показва, че ако сега купят подобен актив, инвестират в неговото облагородяване, в дългосрочен план си гарантират стабилна доходност, над тази на банковите депозити. Освен това пазарът на земеделски активи е доста по-устойчив на икономически катаклизми, отколкото например недвижимите имоти, които се характеризират както с огромни ръстове, така и с огромно спадове. Опцията за безлихвено разсрочено плащане за 3 години напред е допълнително финансово облекчение за такива клиенти, казват от Агрион . Интересът е повишен и заради професионалната консултантска подкрепа от страна на компанията. Благодарение на нея дори и купувачи без експертиза в земеделието могат да инвестират, управляват и печелят от земята.

„Предоставяме коректна и пълна информация, на базата на която хората да взимат информирани решения, така че активът да им осигурява добра доходност”, посочиха още от Агрион. На практика това е първата фирма в земеделския бранш, която се наложи на пазара с изцяло изградена професионална търговска структура с офиси в ключови градове в цялата страна. Портфолиото на компанията включва широк набор от услуги, свързани с активното управление на земеделската земя – покупко-продажби, отдаване под наем или аренда, наемане, замени, сделки за цели стопанства, а от миналата година отпуска и кредити срещу обезпечение земя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.