Нелегална пратка със 134 660 цигари спипаха митничари на Дунав мост 2

Горски задържаха автомобил и 14,3 кубика дървесина

Задържаха за 24 часа шофьора, блъснал младеж на пешеходна пътека в Своге

Какво трябва да знаете, ако сте бил уволнен, но съдът е обявил това за незаконно

Служители на ГДБОП и ОДМВР – Перник неутрализираха група за разпространение на наркотици Прокуратурата повдигна обвинения на трима участници

Шефът на „Гугъл“ защити плановете на компанията за китайска интернет търсачка

Теменужка Петкова: Работим за запазване капацитета на комплекса „Марица-изток“

Заловиха ученици, разбили и окрали училище в монтанско село

Отложиха делото срещу граничарите, обвинени за смъртта на турски рибар

Красавици от цял свят дефилираха в Търново с облекла на български модни дизайнери Колекциите на Мария Игнатова, Алекс Харди и Христо Чучев впечатлиха публиката

Ани Хоанг: С Люси не мислим за сватба Двама души не трябва да обясняват любовта си пред света, смята певицата

„Джи Пи Груп“: Групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират

Шофьор почина в движение, докато превозва деца след училище В последния си дъх мъжът успява да овладее микробуса, няма пострадали ученици

Възрастни съпрузи загинаха при пожар в дома си в село Славяново

Гърция опрощава дългове на хиляди осигурени

Агробизнесът купува земя на разсрочено плащане

Един от големите собственици "Агрион" продава парцели на разсрочено плащане за три години напред

Един от големите собственици – „Агрион“, продава парцели на цени от 400 лв./дка

Фермерите търсят гъвкави схеми за увеличаване на обработваемата земя. Един от вариантите им е разсроченото плащане. На пазара се появиха атрактивни оферти с изплащане на земята на вноски, без оскъпяване за три години напред. Инициатор е компанията за управление на земя „Агрион”. Дружеството предложи 6600 имота с големина между 1 дка и 700 дка на цени от 400 лв./дка.

„Една от основните ни цели е да работим за окрупняването на земеделската земя – големият брой малки парцели оскъпява тяхната обработка и стопанисване и е една от най-сериозните пречки за повишаване на добавената стойност в сектора”, коментира изпълнителният директор на „Агрион” Ясен Начев.

„Предлагаме разсрочено плащане, както и много добри цени, защото досега фермерите купуваха земя най-вече с натрупани собствени средства. С оглед на ниските изкупни цени и високите разходи по продукцията тази година, това става все по-трудно. С предложените парцели се надяваме да отворим нова възможност за тях да разширят масивите, които обработват”, посочиха още от „Агрион”.

Ако фермерите искат да увеличават добивите си, трябва да инвестират в подобрения като поливни системи, торове с дълготрайно действие и т.н. А това няма как да стане върху наета земя. Според специалистите по земеделски активи пътят към по-ефективно и интензивно земеделие минава именно през концентрация на площи и окрупняване на масиви в отделните землища. Безлихвеното разсрочено плащане е добра възможност за онези фермери, които не могат да си позволят накуп да извадят по-крупни суми за покупката на съседни на техните имоти. Заради ниските изкупни цени на продукцията и повишаващите се производствени разходи все повече земеделци и арендатори търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя. На сайта на дружеството в специална секция са публикувани подробности за всеки от предлаганите имоти.

„От друга страна, тези парцели могат да открият и нови инвестиционни възможности и са атрактивни за хора, които тепърва се интересуват от покупката на земя”, посочиха от „Агрион”. Според данните на компанията има интерес към инвестиции в земя от българи, живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства и сега търсят начин да ги инвестират.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.