Верижна катастрофа с участието на багер във Варна

Пиян водач блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив

Делио Роси претърпя инцидент, счупи си ръката

Откриха останките на катастрофиралия ирански самолет

Ученици подпалиха бивше училище с фасове

Отложиха делото по жалба на предполагаемия терорист от ИДИЛ

Синоптичката Нора Шопова: Няма да ме видите гола!

17-годишно момче е паднало от третия етаж на социален комплекс в Роман

Лъжица с размери за Гинес ще рекламира механите в Банско

Отложиха избора за председател на Софийския градски съд

Комисията по досиетата представя във ВТУ сборник от поредицата „Из архивите на Държавна сигурност“

Банско с участие на Международното туристическо изложение в Тел Авив и в София

Пътник е ранен след удар на кола в стълбище

Канцлерът на Австрия отложи посещението си у нас по здравословни причини

В оставащите дни от месец февруари се очаква застудяване

“Агрополихим ” ще назначава с предимство девненци

Белгийският инвеститор Филип Ромбаут (в средата), до него е кметът на Девня Свилен Шитов

Един от големите заводи в Долината на химията “Агрополихим” ще назначава с предимство девненци, включително и по отношение на търсенето на неквалифицирана работна ръка за производството на предприятието. Всички, които имат желание да работят в него, ще се обръщат към общинската администрация на града, която ще им съдейства за изготвяне на CV , а кметът Свилен Шитов лично ще връчва документите на изпълнителния директор на “Агрополихим” АД Филип Ромбаут. Това се разбраха двамата на среща с местната общественост, съобщиха от пресслужбата на общината.

Белгийският инвеститор е изразил учудване, че девненци като цяло не кандидастват за работа в завода, където свободните места се попълвали с работници от съседните общини и най-вече от провадийските села.По време на срещата кметът на Девня Свилен Шитов е посочил намеренията на администрацията да профилира гимназиалното образование в града за нуждите на химическата промишленост, както и за преодоляване на отрицателните демографски тенденции в общината.

“Агрополихим” обжалва в съда наложената му санкция от 100 хил. лева за депониране на фосфогипс. Според изпълнителния директор Филип Ромбаут държавата не прилага адекватно общоевропейската директива за третиране на отпадъците, съдържащи флуориди. Той определил като безпочвени твърденията, че депонираният от предприятието фосфогипс е токсичен и опасен за природата и човешкото здраве. Нещо повече-площадката, която стопанисва , е оборудвана с модерна инженерна инфраструктура, която отвежда водите до пречиствателната станция на завода и не позволява попиването им в подпочвения слой.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.