Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор

Снимки: Пламен Стоименов

Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Софийският градски съд даде хода на делото срещу Йоан Матев, а близките на убития в Борисовата градина Георги Игнатов поискаха общо 400 000 лв. кръвнина.

Матев е предаден на съд за смъртта на Игнатов, който бе наръган смъртоносно на пейка в парка на 2 юни 2015 г.

На разпоредителното заседание родителите на ученика - Албена и Валентин Игнатови, бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители и поискаха по 200 000 лв. кръвнина, която съдебният състав с председател Русия Алексиев уважи.

Подсъдимият не поиска делото да се разглежда по съкратената процедура и процесът ще се води с разпит на всички свидетели и вещи лица. Тримата му защитници заявиха в съдебната зала, че ще направят допълнителни искания за нови доказателства. Те настояха делото да се прекрати заради нарушение на правото на защита, но според съда няма основания за това. Адвокатите поискаха и Матев да бъде преместен в Централния Софийски затвор заради здравословни проблеми, за лечението на които има по-добри условия в затвора, а не в следствения арест. СГС ще се произнесе по това искане допълнително.

Освен това Матев и адвокатите му поискаха делото да се гледа при закрити врата заради СРС-та, но според съдия Алексиев, би било в полза на подсъдимия делото да е публично, за да няма съмнения в обективността.

Родителите на убития Георги Игнатов не дойдоха лично в съдебната зала. Те ще бъдат призовани за следващото съдебно заседание, което е насрочено за 12 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право