Пожарите в Австралия унищожили част от имота на Ръсел Кроу

Уволниха пияния шофьор на училищен автобус

Прокуратурата: Няма доказателства за престъпление в сигнала на БОЕЦ срещу Иван Гешев

Как да обясним на блондинка защо звукът от гръмотевицата закъснява

Туск: Великобритания ще стане второстепенен играч след Брекзит

Кметът на Перник: Водният режим, който предлагат от ВиК, може да унищожи цели сектори

Жираф предизвика тежка катастрофа в резерват в ЮАР, загина турист

Мечка нападна и рани ловец край село Търничене

Стрелба в колеж в руския град Благовещенск (ВИДЕО)

Ярък метеор освети небето над няколко американски щата (ВИДЕО)

Арктически студ скова големи части от САЩ

Facebook изтрил 5,4 млрд. фалшиви профила тази година

Тръмп пред Ердоган: Европа трябва да плаща повече за сирийските бежанци

Емил Нешев, ПСС: Предстои транспортиране на тялото на загиналата в Рила жена

Пожарникари и доброволци потушиха голям пожар край Трявна

Адвокатите на Митьо Очите: Това си е било чисто клане, чиста екзекуция

Димитър Желязков – Митьо Очите.

Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите е станал жертва на организирано покушение, заявиха адвокатите му Петър Димитров и Радостин Пенев пред БТВ. Те смятат, че групата около търсения за стрелбата Божидар Кузманов разпространява „митове” за себе си и за случилото се.

„Първият мит е, че те са жертвите в дадената ситуация, което не е вярно. Фактите го говорят, от тях няма нито един ранен, нито един с поне едно съдебно медицинско удостоверение,което да удостоверява, че има нанесени някакви увреждания (…) Твърдението, че са влезли 30 души в заведението не е вярно. Но това ще бъде доказано в хода на следствието. Също така, твърдението, че е било стреляно от групата на Димитър Желязков не е вярно, тъй като никой не е имал оръжие от тях. Това е доказано. Не са намерени от полицията някакви оръжия, бухалки, ножове”, посочи адвокат Пенев.

По думите му ДНК на Никола Маринов от хората на Желязков е намерено по пълнителя на един от пистолетите, защото е бил бит с дръжката на оръжието.

„Те твърдят, че са жертви, че било самоотбрана, защо тогава от изстрелите и проектилите са в по-голямата част в гърба? (…) Каква самоотбрана има, когато стреляш в гърба на някой? Това си е било чисто клане, чиста екзекуция. По някакъв начин са разбрали, че той ще вечеря там и подготвена е тази засада, но не можем да разберем каква е целта, какво са целили с това, защо са го направили”, коментира  Пенев.

Адвокат Петър Димитров отбеляза, че интервютата, които хората на Кузманов дават, създават впечатлението, че „тези хора са мъченици, разбирате ли, мъченици, които най-скоро време трябва да бъдат обявени за светии”. Той запита защо не са предоставени записите от складовете.

Съпругата на Желязков Антигона Янулис коментира въпроса с лечението му.

„Те и за кръвта атакуваха.Колко кръв му била прелята и така, и така… Вие знаете ли колко хора дойдоха доброволно да дарят кръв за него?”, запита тя, а адвокат Димитров добави и друг въпрос: „Значи това, че е Димитър Желязков, значи ли, че не трябва да му с прелива кръв и да бъде оставен да умре?”.

От думите на адвокатите стана ясно, че Военномедицинска академия е отказала да лекува техния клиент.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ако слушаш адвокатите очите бил на курорт. Ясно е, че и едните и другите бандити, но да се трепят на тихо място.

  2. Като го чета излиянието на митьо очите и адвокатчетата, че той направо си е да го правим светец!!! И на икона да го нарисуваме – два облещени комбъла и бронежилетка!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.