Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева налетя на бой в съдебната зала

Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в побой на бебе, налетя на бой в съдебната зала, съобщи БНТ. Случката се разигра тази сутрин, след като съдът не даде ход на процеса срещу Ковачев.

Според обвинението по време на свое дежурство през април миналата година акушерката Емилия Ковачева нанесла тежки удари на новороденото бебе Никол (на 4 дни тогава), като го удряла с ръце и стъклено шише за хранене, душила и притискала.

Заради отсъствието на един от съдебните заседатели по делото, който се оказа командирован извън София, съдът отложи делото за декември. Защитата на Ковачева обяви решението като "шиканиране" и определи съдебния състав като незаконен. Адвокат Янев влезе в словесен спор с наблюдаващия прокурор по делото и дори му налетя на бой.

Николай Христов, наблюдаващ прокурор, заяви: "Ако мисли, че може да ме набие - това си е негов проблем. Да налети... Такова пренебрежително отношение към съда от защитник в моята практика за първи път срещам. Такова просташко поведение не отива на никой човек, особено на човек който се титулува защитник, като адвокат.

Владимир Янев, адвокат на Емилия Ковачева: "В момента се действа абсолютно незаконно и се отлага делото."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право