Адвокатът на Иванчева Марин Марковски: Заради стреса зъбите ѝ започнаха да падат, съсипаха тази жена

Адвокатът на задържания кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева – Марин Марковски, остро разкритикува отношението към нея от страна на служителите на реда.

Вчера тя бе преместена от ареста в болница за лечение на тумор , а от снимки и видео кадри от транспортирането ѝ се видя как тя преминава по стълбите към лечебното заведение с оковани с вериги крака и ръце.

"Нещо ужасно и противозаконно виждаме на тези кадри", заяви адвокат Марин Марковски пред БТВ, като определи отношението към неговата клиентка като нечовешко.

Според него в този случай има опасно нарушение на закона.

"Иванчева е с много тежка установена диагноза – тумор в хипофизата, която е доказана и се намира в болницата в затвора. Тя приема специфично лекарство, което увеличава стреса. Заради този стрес пък зъбите ѝ започнали да падат. Съсипаха тази жена", добави Марковски.

Освен това, Иванчева лежала, фиксирана към болничното си легло, не може да се движи, а пред стаята ѝ постоянно имало по двама души на пост, обяви бившият зам.-министър на правосъдието Димитър Бонгалов. Според него вече всички арестанти вече са подложени на "подобни изтезания" и заради новия начин на конвоиране може да се стигне до съдебни дела в Страсбург, след които страната ни да се наложи да плаща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България