Адвокат Владимир Шейтанов пред съда: Убиха над 4000 животни, без да има чума

Ани Петрова (вляво) и адвокатът є Владимир Шейтанов (вдясно) обсъдиха делото след заседанието.

Искат нови проби на животните във фермата в Болярово

291 овце и агнета във фермата са здрави

Да се вземат нови проби от животните във фермата на Ани Петрова в Болярово, които да докажат, че те са здрави. Това поискаха от съда адвокатите є Владимир Шейтанов и Николина Чакърова по време на делото, което Петрова води срещу заповедта на Българската агенция по безопасност на храните за заличаване на фермата.

Те настояват изследванията да бъдат направени в посочена от тях лаборатория в Германия, тъй като в България нямало сертифицирана подобна лаборатория. Адвокатите настояха отново случаят с фермата на Ани да бъде отнесен до различни институции в Германия и ЕК. „Над 4000 животни бяха унищожени без да има чума”, каза адвокат Шейтанов.

Адвокатите на Петрова влязоха в съдебната зала с голям пластмасов контейнер. По-късно се оказа, че в него съхраняват кръвни проби от животни, маркирани с ушни марки с различни номера. Като един от номерата бил на животно с чума, което просъществувало и до днес, по техните думи.

БАБХ, и защитата спориха по въпроса дали са допуснати системни нарушения в животновъдния обект. Според представителя на БАБХ представители на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол не са били допуснати във фермата, въпреки че ползвателят по закон е длъжен да осигурява постоянен достъп в обекта си. На това адвокатите отвърнаха, че не Ани, а трети лица не са пуснали ветеринарите и че вече 10 месеца тя търсела помощ, но не я получавала.

„Вече е пълна пародия. Не искам да обиждам никого, но не се намери един съвестен, да се вземе решение и да се приключи тази агония”, емоционално коментира след заседанието Ани Петрова и допълни, че в момента се грижи за 291 здрави животни - овце и агнета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес