Адвокат Ирен Савова: Пожарът в къщата ми е умишлен

Снимка: БТВ

Има всички данни да се счита, че пожарът е умишлен - намерена е още една туба със запалително вещество на покрива на къщата при гасенето на огъня, обясни пред БТВ адвокат Ирен Савова. По думите й пожарът не е случаен, а е иницииран.

Вчера възникна пожар в къщата на известния адвокат в Ихтиман. Тя е адвокат по делото "Иванчева" - представлява нейната заместничка Биляна Петрова. Защитава и държавата в съдебната битка за царските гори. Една трета от покрива е засегнат при пожара, както и вторият етаж на къщата.

Трябва да се върнем на това какво правят институциите и защо тези престъпления срещу адвокате не са разкривани. И защо прокуратурата бездейства по отношение на това, което се случва, коментира Ирен Савова. Висшият адвокатски съвет застана зад колегата Савова, посочи и адвокат Валя Гигова. Тя коментира, че посегателството срещу конкретен адвокат, всъщност е посегателство срещу цялата адвокатура. "Адвокатурата е призвана да брани чужди права пред съда, ако няма адекватна защита на защитниците, няма как гражданите да осъществяват собствените си права", отбеляза адвокат Гигова.

Ирен Савова припомни, че в нейни автомолиби са били открити монтирани проследяващи устройства преди време. След пожара вчера, запис от камери показал прилика между хората, които са монтирали тези устройства, и младежа, който се качва на покрива на подпалената къща, обясни Ирен Савова.

Коментари

Задължително поле