Адвокат на Пейко Янков: Не се е укривал

Спецпрокурор опроверга напълно твърденията на защитника

Спецсъдът отложи с 40 минути заседанието по делото за определяне на мярката на несебърския общинар Пейко Янков.

Адвокатът му Йосиф Кожухаров от Бургас поиска това, защото има около 30 тома материали по делото и той не успял да прочете всичките. Кожухаров заяви, че Янков не се укривал през десетте дни, през които полицията го издирваше и дори, че не е имал основания за това, защото на негово име е била получена призовка да се яви като свидетел. Адвокатът обаче отказа да посочи дали през това време клиентът му е бил в България или в чужбина.

Спецпрокурор Детелина Ганчева опроверга напълно твърденията на защитника. Според нея още от самото начало в призовката на Янков е пишело, че трябва да се яви като обвиняем, впоследствие задочно му е било повдигнато обвинение и е била издадена европейска заповед за арест. Ганчева посочи, че още по време на самата акция е станало ясно, че Янков е напуснал пределите на страната, но отказа да посочи към коя държава. Предлага се, че е бил в страна от ЕС.

Срещу Янков са повдигнати три обвинения - за участие в организирана престъпна група с лидер Димитър Желязков-Митьо Очите, за изнудване и за палеж. Янков изнудвал собственик във фирма да прехвърли дяловете си с употреба на сила и така се стигнало до палеж на обект в Слънчев бряг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право