ЦИК показа симулация на електронно дистанционно гласуване

Бюджетната комисия в НС отхвърли ветото на президента за лекарствата

Страничното огледало на микробус причини смъртта на 72-годишен велосипедист в пловдивско село

US посолството у нас чака протест заради Ерусалим

Борисов се среща с норвежкия премиер утре

Митничари задържаха 71 хил. ръчни часовника и стотици слънчеви очила във Варна

Контрабандна валута за 55 000 лева задържаха на „Капитан Андреево“

В Медицински университет-Пловдив обучават студенти на дисекция на нос със съвременни технологии

97 деца на загинали и пострадали полицаи ще получат подаръци от „Технополис“ и „Практикер“

Режисьорът Владимир Белов разказва във Велико Търново как да си направим филм

ВАС потвърди нарушение на забраната за увреждане на доброто име на конкурент

Румен Порожанов: ОСП ще бъде основен приоритет на българското председателство

Община Горна Оряховица отличи призьори в национални и международни надпревари в областта на културата

Live Изтекла информация предизвикала закриване на офшорки Запор за 200 милиона лева имущество на Прокопиеви по искане на комисията за конфискация

ВТУ и Международния университет на Киргизстан сключват договор по Еразъм+

Адвокат Янко Янев разрешава застрахователни казуси

През годините застрахователните дружества си спечелиха славата на не особено коректни финансови институции, които по един или друг начин се опитват да ощетят клиентите си, когато се наложи да изплащат обезщетения. Основателна или не, тази слава преследва застрахователните институции, а хората все по-често търсят професионалния опит на адвокати като Янко Янев в комуникацията им с подобен тип дружества.

Адвокат Янко Янев е роден през 1974-а година в град Хасково. Висшето си образование, със степен магистър по право завършва в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Задължителния си едногодишен стаж полага в София, а през 2001-а година започва практиката си като адвокат в голяма правна кантора. Няколко години по-късно разкрива собствена кантора отново в София. Събира висококвалифициран екип от професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти, а с разрастване на практиката му, отваря офиси в Пловдив и Велико Търново.

Със застрахователни казуси адвокат Янко Янев се занимава след претърпян лично от него пътен инцидент, след който едва не остава парализиран през 2008-а година. Оттогава насам той и екипът му са приключили успешно стотици случаи, а кантората му се утвърждава като една от водещите в бранша.

Едни от най-честите случаи, които налагат намесата на застрахователен адвокат, са при претърпяно пътно транспортно произшествие. В много голям процент от случаите застрахователите не изплащат пълното обезщетение при Каско. Причините за този отказ могат да бъдат в твърдението, че сумата по ремонта е изкуствено завишена (особено при по-стари автомобили), извършване на ремонта в недоверен сервиз и т.н.

Друг отказ на застрахователите е при изплащане на обезщетение по Гражданска отговорност. Тогава проблемите възникват, ако двамата потърпевши са подписали двустранен протокол, вместо да повикат полиция. В някои случаи застрахователят иска виновникът на ПТП да изплати сумата по разходите, а при настъпило събитие с фатален край, близките се принуждават да подпишат споразумение, което е на значително по-ниска сума от това, което им се полага.

Във всеки един от тези случаи застрахователите се възползват от не доброто познаване на закона от страна на гражданите. А и на практика те не би трябвало да са длъжни да го познават в детайли. Ето защо използването на услугите на адвокати, занимаващи се със застрахователно право, като Янко Янев и неговия екип, са почти задължителни, за да бъдат сигурни, че всичко по застрахователния въпрос ще бъде коректно изпълнено.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. и колко трябва да плати на адвоката …….. този род ли ви е платил ли си е за тази реклама …..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.