Адвокат Янко Янев разрешава застрахователни казуси

През годините застрахователните дружества си спечелиха славата на не особено коректни финансови институции, които по един или друг начин се опитват да ощетят клиентите си, когато се наложи да изплащат обезщетения. Основателна или не, тази слава преследва застрахователните институции, а хората все по-често търсят професионалния опит на адвокати като Янко Янев в комуникацията им с подобен тип дружества.

Адвокат Янко Янев е роден през 1974-а година в град Хасково. Висшето си образование, със степен магистър по право завършва в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Задължителния си едногодишен стаж полага в София, а през 2001-а година започва практиката си като адвокат в голяма правна кантора. Няколко години по-късно разкрива собствена кантора отново в София. Събира висококвалифициран екип от професионалисти с дългогодишен опит в областта на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти, а с разрастване на практиката му, отваря офиси в Пловдив и Велико Търново.

Със застрахователни казуси адвокат Янко Янев се занимава след претърпян лично от него пътен инцидент, след който едва не остава парализиран през 2008-а година. Оттогава насам той и екипът му са приключили успешно стотици случаи, а кантората му се утвърждава като една от водещите в бранша.

Едни от най-честите случаи, които налагат намесата на застрахователен адвокат, са при претърпяно пътно транспортно произшествие. В много голям процент от случаите застрахователите не изплащат пълното обезщетение при Каско. Причините за този отказ могат да бъдат в твърдението, че сумата по ремонта е изкуствено завишена (особено при по-стари автомобили), извършване на ремонта в недоверен сервиз и т.н.

Друг отказ на застрахователите е при изплащане на обезщетение по Гражданска отговорност. Тогава проблемите възникват, ако двамата потърпевши са подписали двустранен протокол, вместо да повикат полиция. В някои случаи застрахователят иска виновникът на ПТП да изплати сумата по разходите, а при настъпило събитие с фатален край, близките се принуждават да подпишат споразумение, което е на значително по-ниска сума от това, което им се полага.

Във всеки един от тези случаи застрахователите се възползват от не доброто познаване на закона от страна на гражданите. А и на практика те не би трябвало да са длъжни да го познават в детайли. Ето защо използването на услугите на адвокати, занимаващи се със застрахователно право, като Янко Янев и неговия екип, са почти задължителни, за да бъдат сигурни, че всичко по застрахователния въпрос ще бъде коректно изпълнено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари