Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Унгария даде убежище на Груевски

Административният съд в Шумен за 10 години без протакано дело

Шестимата магистрати на Административния съд в Шумен са образували и разгледали 7 140 дела за десетте години от създаването му. До вторник 7 050 от всички казуси са свършени. Това отчете пред журналисти председателят на съда Кремена Борисова по повод юбилея и уточни, че средно годишно съотношението свършени-висящи дела е било 95/5%. Близо 89% от делата в Админстративен съд-Шумен са разгЛеждани и приключвани в тримесечен срок.

Няма нито един съдебен акт, постановен извън законово определения срок. „Така е още от първата година на създаване на съда и много се гордея с този показател“, каза Борисова, която скоро ще отстъпи шефския пост след два успешни мандата начело на институцията.

Като успех шуменските магистрати отчитат и факта, че 87% от постановените им решения, които са обжалвани пред по-горна инстанция, са били потвърдени.

През 2012 г. Шуменският административен съд бе обявен за „съд-модел“ за работата си по проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда“. До февруари м.г. магистратите имаха проблем с базата и правораздаваха под наем, но вече година са в собствена сграда, която изцяло покрива нуждите на съда от зали и кабинети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.