Администрацията на Доналд Тръмп обмисля да въведе по-строги правила за вносните автомобили

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля начини да изиска въвеждането на по-строги правила спрямо стандартите за замърсяване на околната среда на вносните автомобили, за да защити домашната автомобилна индустрия, съобщиха пред Reuters два отделни източника, запознати с въпроса.

Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс заяви, че Тръмп ще „насърчава свободните, справедливите и реципрочните търговски практики, за да продължи растежът на икономиката и заетостта на САЩ и завръщането на компаниите обратно в Америка“.

Двама неназовани и независими един от друг американски автомобилни производители са заявили, че идеята е дадена на Белия Дом миналата седмица от министъра на търговията Уилбър Рос и са посочили, че автомобилната индустрия нито е искала промените, нито ги е подкрепила.

Reuters предлага статистика, според която в САЩ оперират 17 автомобилни завода на чужди производители, 12 от които са азиатски. Делът на продадените вносни автомобили възлиза на 21% от 17,2-а милиона продадени в САЩ м.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка