Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Адриан Асенов, кандидат за кмет на Плевен пред Труд: „Русофил или соросоид е Спартански?“ Хората на Сидеров с остри въпроси към досегашния кмет на Плевен

– Г-н Асенов, вие сте кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на ПП „Атака“, кажете за какво се борите в Плевен?
– Борим се за участие в балотаж и максимално присъствие в Общинския съвет. Листата ни е силна, в нея присъстват уважавани личности, които са на светло – лекари, учители, офицери, инженери, интелектуалци. Всички ги познават, знаят ги какво работят. При нас няма сенчести бизнесмени или търгаши, каквито можем да открием в повечето листи, претендиращи за доверието на плевенчани. Но основната ни цел е свързана с настроенията в града, които се потвърждават и от актуалните социологически проучвания. Плевен има нужда от нов кмет.

Георг Спартански е изявен русофил. Той бе единственият български кмет в делегацията на държавния глава Радев, когато той посети президента Путин. Не трябва ли да сте от едната страна на барикадата?
– Да той е русофил, но само хайверен, банкетен русофил. Когато има екскурзии до Русия или софри с руснаци в Плевен е първа писта, когато русофилите са обект на атака лови риба, реди икебана, говори си с лалетата или пише статуси във фейсбук. И като кмет ли така ще работи, ако плевенчани пак се излъжат да му гласуват доверие?
Факт е, че той бе единственият български кмет в делегацията на държавния ни глава Радев при президента Путин, ходи често в Русия и на срещи на кметовете. „Атака“ пита – какви са резултатите за Плевен от така наречената му русофилска дейност? Колко руски инвестиции и руски туристи са привлечени в Плевен?
Всеки руснак е чувал за Плевен. Редовно установявам това при личните си контакти с граждани на Руската федерация. Нашият град е част от пантеона на бойната им слава. Те дават мило и драго да посетят Плевен. Но кметът явно е глух и сляп за това. Вероятно приходите от туризъм не са му важни. За миналата година отчита нулев ръст на туризма, а има потенциала на необятния многомилионен руски пазар. Предлагал съм многократно съдействието и контактите си за реализацията на руски туристически поток. Отговор няма. Глас в пустиня.
Ще припомня и многократните откази на кмета Спартански да подкрепи мои инициативи в Общинския съвет, свързани с почитане паметта на руските войни, паднали в битката за Плевен. Той дори открито се подигра на внесената от мен декларация за признаване на геноцида срещу българите през турското робство. С непризнаването на турското робство (точно както политическите му приятели соросоидите отрекоха „Баташкото клане“) Спартански обезмисли и самата Руско-турската война, подвига и саможертвата на десетките хиляди руски войни паднали за свободата на Плевен.  Вероятно причина за поведението му е фактът, че в неговата лична листа за съветници присъстваха откровено турски националисти и радикални ислямисти от една антиконституционна партия. В Плевен се говори и, че се е повлиял и от обаждане на турския консул в Пловдив.
Руските паметници и гробовете на падналите войни не са интересни за плевенския кмет. Скобелевият парк е потънал в мизерия, фасове, бутилки и спринцовки на наркомани. Гробовете на руските герои са потънали в бурени. Единствено ние –аз и моите съратници от „Атака“ ходим и разчистваме паметниците, а кметът и подопечните му нехаят. Руската водка, черният хайвер и разточителните трапези на гърба на данъкоплатците навярно са далеч по-атрактивни.

Очаквате ли Спартански да ви отговори?
– Защо не. Нали е много активен в диалога с гражданите в социалните мрежи. Ще продължа с въпросите:
Спартански, за или против отмяна на санкциите срещу Русия? Печели или губи Плевен от тези санкции? Знаеш ли колко земеделски производители в общината фалираха заради тези санкции, а следствието от тях е нахлуването в  Плевен на чужда земеделска продукция. Спартански, ти участва в сто банкета с хора от руското посолство, а твоите хора от ДСБ и „Да, България“ обясниха, че руският главен прокурор няма право да идва в България. Същите дори настояваха, че руския патриярх няма място в България.
Спартански, АЕЦ „Белене“ – за или против? Ако си за – как така, нали си със соросоидите от „Демократична България“, които са най-големите противници на ядрената централа. Ако си „за” предприятието, което може да реши въпроса с доходите и да спаси Плевен, какво направи по въпроса? Къде лобира? При кой министър или отговорен фактор постави въпроса? На банкетите в Русия постави ли поне един въпрос от значение за Плевен?
Ако си против АЕЦ „Белене”– защо си против интереса на Плевен и целия регион?
Редно е кметът на Плевен да има публична позиция по изключително важните за нашата област теми – АЕЦ „Белене“ и „Балкански поток“. Ако подкрепя големите енергийни проекти с Русия, нека публично се откаже от подкрепата на Найден Зеленогорски и Иван Костов. Ако не се откаже, това означава, че е техен слуга. На кого служиш г-н кмете? На плевенчани или на соросоидната сган?
Какво от идеите на Костов и „Да, България ти хареса, за да приемеш тяхната подкрепа? Въпросите сякаш станаха твърде много. Напротив – тепърва започвам с тях. Има и още.
За или против ма истрала „Хемус“? Как си с „Демократична България“, които бяха против решението на правителството да строи „Хемус“? Твоите политически приятели са против „Хемус“ и „Белене“ – двата най-важни проекта за Плевен и региона. Кажи го ясно на плевенчани и обясни.
За или против индустриална зона в Плевен? Колко проекти е представил той на икономическия министър Караниколов? Какво е свършил Спартански за индустрията в Плевен? Какви условия предлага на бизнеса в Плевен? Нула инфраструктура и бизнес среда. Министър Караниколов е наш министър, на „Атака“. Аз съм част от „Индустриални зони“. Спартански веднъж не е дошъл при мен в Общинския съвет, за да попита – какво можем да направим за откриване на нови работни места и повишаване на доходите в Плевен. Няколко пъти съвсем добронамерено по време на сесия съм предлагал съдействието на министерството на икономиката. Отговорът е високомерно мълчание и ехидни усмивки. Не го засягат тези теми, той е по саксиите, лалетата и продажбите на басейни.
Във въпросния басейн сме израснали ние. За съжаление няма да израснат децата ни, защото така реши Спартански. Накрая в Плевен ще останат само той и лалетата му. Само искам да припомня, че по данни на НСИ именно в неговия мандат Плевен падна под сто хиляди жители. По същото време градът ни се свлече и по отношение класацията за равнище на средната заплата. Ние сме на дъното по този показател. От някога цветущия Плевен са останали само руини. Всяка година над 1000 плевенчани напускат града ни. Но в това време кметът се грижи за цветята. И за тези, които ги садят.
Дори не искам да се сещам за излъганите френски бизнесмени и за лично измамения френски посланик, до ден днешен чакащи кметът да направи нещо за окаяната инфраструктура в района на тяхната инвестиция.
Нека е ясно – плевенчани не лъжем, не сме лъжци. Кметът е излъгал.
Ние предлагаме само едно – инвестиции, заетост и растеж на икономиката. Имаме готовност и съгласието  за пълно съдействие на министъра на икономиката – представител на Атака – Емил Караниколов. Колкото и да е тежко състоянието все още можем да спасим града. И със сигурност няма да измамим нашите съграждани. Неслучайно мотото на кампанията ни е „Да спасим Плевен”

– Според вас Плевен се нуждае от коренна промяна?
– Твърдо да. Плевен 16 години се управлява от тандема Зеленогорски -Спартански, респективно Костов. Това е време на застой, маргинализация и упадък. Време е да си ходят. За да не превърнат АЕЦ „Белене“ в „Плама Плевен“. Те са виновни, че Плевен вече не е стохиляден град.
Няма работа, ниски доходи, обезлюдяване, престъпност, буквално бягство към София и чужбина. В Плевен няма криза, има демографска катастрофа. Градът е в будна кома. Циганската престъпност е истински бич, а в същото време Спартански се чуди как да угоди на циганите като само преди няколко дни им намали санкциите за нарушаване на обществения ред в градския транспорт. Плевен има нужда от патриотично управление в името на обществения интерес. А не от продължаваща агония на хайверен русофил, прегърнат със соросоиди. Как едновременно русофил и соросоид? Звучи абсурдно.
Досегашният кмет на Плевен Георг Спартански е член на Националния съвет на НД „Русофили“ и кандидат на соросоидите от „Демократична България“. Искам да попитам – Спартански, русофил или соросоид, кандидат на Христо Иванов и Иван Костов? Докато ние от „Атака“ и лично лидерът ни Волен Сидеров публично защитихме несправедливо обвинения лидер на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов, Спартански се скри като мишка, не дойде на събора на „Копринка“. Коалицията му с ДСБ и „Да, България“ е безпринципна – коалиция на корупцията, коалиция на интереса, брак по сметка. Спартански е троянският кон на соросоидите в Национално движение „Русофили“. Заверата му със соросоидите, наскоро опозорили се публично с подкрепата си за убиеца Полфрийман, е скрепена, благодарение на материален интерес.

 – Вие как ще спасите Плевен?
Вече отговорих на този въпрос. Решението за проблемите на Плевен е само едно – инвестиции, доходи, високи работни заплати. През 2014г. ние предложихме плана „Сидеров“. Тогава много хора бяха скептични, но икономическият растеж в определени региони на страната доказа правотата на нашите аргументи. Там където има инфраструктура, където има откриване на нови работни места, там има социална политика, има и висок жизнен стандарт.
Нещата се случват в градове с адекватна инфраструктура и развита индустриална зона. За съжаление Плевен не е след тях. Това което аз ще направя е:

  • индустриална зона, нови проекти съвместно с нашия министър Караниколов, и следствие от това устойчиво повишаващи се трудови възнаграждения.
  • Лобиране на всички национални и международни нива за реално стартиране на АЕЦ „Белене”.Това означава скок в доходите, заплати в хиляди левове, такива каквито са в района на Козлодуй.
  • Реализация на цялостна маркетингова програма за привличане на руските, а и румънските туристи, в града на тяхната бойна слава.
  • Спиране на циганската престъпност с железен юмрук.

Кметът има достаъчно правомощия за това. Това е и моят план „Сидеров“ за Плевен. „Атака“ е гаранцията и лекарството за промяна в Плевен, за спасението на Плевен. Убеден съм в това.

 

Нашият гост

Адриан Асенов е роден 1973година,  женен е, с две деца. Има 14 години стаж в АЕЦ „Козлодуй“. Народен представител е в 42-то Народно събрание от „Атака“. Общински съветник от „Атака“ в Община Плевен мандат 2015-2019г. Автор на 15 документални филма за героизма в българската история, сред които «Сръбско-българската война», «Васил Левски», «Булаир», «Подвигът на взвода на подпоручик Мазгалов», «Светинята на полка», «Най-страшният ден при Дойран», «Данаил Николаев – патриархът на българското войнство“и др.

 

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.