Адската катастрофа в Кресненското дефиле предизвика 3 часа задръстване и над 10 км колона от чакащи в жегата (СНИМКИ)

Тежката катастрофа , станала в Кресненското дефиле в неделя преди обяд, буквално затвори главен път Е-79 и стотици пътуващи останаха заклещени в километрична колона за три часа на адска жега.

Инцидентът е станал около 11 часа. 50-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ предприема изпреварване в дефилето, в района между Кресна и отбивката за Стара Кресна. Навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно с висока скорост в ТИР-цистерна превозващ газ. Колата буквално се е размазала. От удара на място загива 50-годишния водач, който се установи,че е от симтлийското село Полена. Цяло чудо е,че не е станала по-голяма беля, като се има предвид товара на товарната кола.

На мястото на катастрофата обиколен път няма, така че колоните от автомобили блокирани в дефилето се образуваха веднага. Следственият екип, който трябваше да прави оглед, пристигна час след инцидента и обследването на местопроизшествието започна в 12,15 . Чак след това дойде и кран, който да вдигне катастрофиралата кола и да отмести машините. А на пътя имаше и разлив от масло. Всичко това доведе до забавяне от над 2 часа. Движението бе пуснато след 13 часа, но колоните от чакащи коли и от двете страни на дефилето бяха над 10 километра и близо час не можеше да се изчисти задръстването. Първоначално бе пусната само лентата от София към Кулата, а чак след това другата от Кулата към София. Тази организация доведе до над 3 часа чакане в адските горещини. Хората бяха бесни и коментираха,че организацията е калпава.

Това отново доказа, че в дефилето е необходима магистрала.

Коментари

Задължително поле