„Аз съм малък, но зная” организира Градският ученически парламент във Велико Търново

СОУ " Емилиян Станев"

За първа година Градският ученически парламент организира образователна викторина „Аз съм малък, но зная“. Състезанието се проведе в СУ „Емилиян Станев“, като тридесет ученици от четвъртите класове на училището бяха разделени на шест отбора и отговаряха на въпроси от българска история, география, литература, познаваха популярни български песни и снимки със знаменити личности от българското минало и настояще.

Всички деца бяха наградени с грамоти и ученически пособия, осигурени с любезното съдействие на Община Велико Търново.

„За мен това е първа акция и като такава се радвам, че дойдоха над 200 деца да подкрепят своите съученици как отговарят на нелесните въпроси. Радвам се, че децата отговориха правилно на всички въпроси, което е добър знак, че бъдещето на България са децата. Подготовката им е на изключително добро ниво, което е добър атестат за работата на техните учители“, сподели новоизбраната председателка на ученическия парламент Савина Иванова.

Градският ученически парламент е предвидил още две акции за месец април. Това са Турнир по женски футбол и Благотворителен бал, които ще се състоят в края на месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони