Айкарт си партнира с А1 България в Дигиталния портфейл A1

„Айкарт“ АД (iCard AD) е компанията, която разработва за А1 България дигитален портфейл, който ще носи бранда A1 и ще бъде достъпен за всички потребители, които желаят да го ползват, независимо дали вече са абонати на телекомуникационния доставчик или не.

Всички финансови услуги в A1 Wallet, включително сметките за електронни пари с индивидуален IBAN, виртуалните и дебитните карти и банковите трансфери, до които клиентите на дигиталния портфейл ще имат достъп, ще бъдат предоставени и поддържани от „Айкарт“ АД – лицензиран издател на електронни пари с дългогодишен опит в сферата на финансовите услуги, базирани на високи технологии.

Допълнително към комплекса от услуги, потребителите на A1 Wallet ще получат възможността да извършват незабавни парични преводи по между си – напълно безплатно. Те ще могат да се възползват от незабавни SEPA трансфери (SEPA Instant Credit Transfer) – банкови трансфери в Единната зона за плащания в евро, които се извършват до 10 секунди.

Сред конкурентните предимства на A1 Wallet, които са най-харесвани и търсени от потребителите, е опцията да плащат с мобилен телефон. Тя е налична във версията на мобилното приложение за Android и позволява на потребителите на A1 Wallet да плащат безконтактно на ПОС терминал или да теглят пари в брой на АТМ устройство – директно със смартфона си, без да имат нужда от дебитната си карта.

A1 Wallet ще е алтернатива на банковите услуги на българския пазар, защото ще предложи възможност на потребителите да извършват ежедневните си плащания директно през телефона си или през онлайн платформа. Това ще им предостави свободата и удобството да управляват и разполагат с паричните си средства по всяко време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес