Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете падащо от третия етаж

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Старец убит след жалба в „Съдебен спор“ (обзор) Задържани са дъщеря му и зет му, трите му внучки са освободени от плен

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Академия “Иновация в действие” набира млади предприемачи

Спирос Номикос. Снимка: "Солвей Соди"

Четвърта поред Академия “Иновация в действие” организира “Солвей Соди” АД в партньорство с “Аурубис България АД”. Инициативата има за цел да развива предприемаческите умения на младите хора. Тази година студенти и завършили висше образование през последните 5 г. могат да кандидатстват със свои идеи в областите “Ефикасно използване на ресурсите”, “Дигитална трансформация на българската култура и традиции” и “Образование на бъдещето”. За участие в академията ще бъдат избрани 100 души, обясниха организаторите.

“Убедени сме, че днешните млади хора са утрешните лидери на България. Затова с радост инвестираме в тяхното образование, като се надяваме те да останат в страната и да работят за нейното по-добро бъдеще”, поясни Спирос Номикос, изпълнителен директор на “Солвей Соди” АД. През първите 3 г. в академията са били обучени над 300 младежи, повечето от които вече са реализирали успешно своите иновативни проекти. За първи път тази година “Иновации в действие” ще бъде надградена с тема за добротворчеството, като всеки участник ще има възможност мотивирано да подкрепи една благородна кауза.

Три емблематични лица са приели да бъдат посланици на академията. Това са българският Стив Джобс – Любомир Янчев, собственик на технологичната компания MClimate, съоснователят на училището по роботика “Robopartans” Кирил Митов и певицата DIA, превърнала българската народна музика в дискотечен хит с песните си “Егея”, “Вено Невено” и “Огън”. Участниците в академията ще се срещнат на живо с тях във Варна и София през януари догодина. На финала курсистите ще се състезават с проектите си за три награди – участие в лятната програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, магистратура по иновации, предприемачество и финанси на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете