Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Академия „Иновация в действие“ набира млади предприемачи

Четвърта поред Академия „Иновация в действие“ организира „Солвей Соди“ АД в партньорство с „Аурубис България АД“. Инициативата има за цел да развива предприемаческите умения на младите хора. Тази година студенти и завършили висше образование през последните 5 г. могат да кандидатстват със свои идеи в областите „Ефикасно използване на ресурсите“, „Дигитална трансформация на българската култура и традиции“ и „Образование на бъдещето“. За участие в академията ще бъдат избрани 100 души, обясниха организаторите.

„Убедени сме, че днешните млади хора са утрешните лидери на България. Затова с радост инвестираме в тяхното образование, като се надяваме те да останат в страната и да работят за нейното по-добро бъдеще“, поясни Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД. През първите 3 г. в академията са били обучени над 300 младежи, повечето от които вече са реализирали успешно своите иновативни проекти. За първи път тази година „Иновации в действие“ ще бъде надградена с тема за добротворчеството, като всеки участник ще има възможност мотивирано да подкрепи една благородна кауза.

Три емблематични лица са приели да бъдат посланици на академията. Това са българският Стив Джобс – Любомир Янчев, собственик на технологичната компания MClimate, съоснователят на училището по роботика „Robopartans“ Кирил Митов и певицата DIA, превърнала българската народна музика в дискотечен хит с песните си „Егея“, „Вено Невено“ и „Огън“. Участниците в академията ще се срещнат на живо с тях във Варна и София през януари догодина. На финала курсистите ще се състезават с проектите си за три награди – участие в лятната програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, магистратура по иновации, предприемачество и финанси на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.