Актьори от Кърджали гостуват за първи път на търновска сцена с „Нашенци” по Чудомир

С Чудомировите „Нашенци” ще се представи за първи път на търновска сцена Театрално-музикален център – Кърджали. Трупата ще гостува на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” в старата столица на 14 ноември от 19 часа. Билети за спектакъла се продават на касата на МДТ.

Представянето на кърджалийския театър във Велико Търново е резултат от съвместните усилия на двете институции да допълнят театралният си афиш, предоставяйки възможност на зрителите за по-богат и любопитен репертоар, непоставян до този момент на техните сцени, сподели директорът на МДТ Васил Вълчев.

Мюзикълът „Нашенци” е авторски спектакъл на режисьора Гълъб Бочуков и композитора Радост Попова. Хитовата комедия представлява композиция от различни разкази на Чудомир - „Не съм от тях”, „Наш Пондьо”, „Генчовисти и Пенчовисти”, „Я че изокам некой ден” и др. Като пъзел сценичният разказ събира човешки съдби и характери - тези на попа, провинциалните клюкарки, Гугуша, даскала…

В ролите ще могат да се видят солистките от кърджалийската оперета Иванка Христева, Дора Точкова и Цонка Точева. Те ще зарадват великотърновската публика с играта си и с комичните ситуации, в които попадат техните герой. Отлично на сцената им партнират актьорите Димитър Илиев, Кирил Пецев и Никола Радиков. Приятна изненада поднасят Юксел Есен, който плавно „преминава” от образ в образ, и Янка Димитрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони