Актьорът Дан Фоглър пред “Труд”: „Живите мъртви” строи нови светове

Дан Фоглър

Аз съм голям фен на комиксите

Най-голямото предизвикателство беше да се науча да яздя кон

Дан Фоглър е едно от най-ценните актьорски попълнения в сериала “Живите мъртви”. Той се присъедини към поредицата тази година и е една от звездите на деветия сезон Финалът на девети сезон е на 01.04. от 23 часа по FOX, а наскоро беше потвърдено, че “Живите мъртви” е подновен и за десети сезон.

Във втората половина от девети сезон на “Живите мъртви” групите оцелели – вече познати и нови, продължават да се борят с последиците от събитията през изминалите 6 години. След изчезването на Рик много от героите са се отчуждили едни от други и, в някои отношения, са станали непознати и за самите себе си. Всички обаче знаят, че са в непосредствена опасност. Скоро ще си дадат сметка, че светът зад стените не функционира така, както са мислили.

Интервюто с Фоглър е предоставено специално на “Труд” от FOX България.

- Дан, какво те провокира да се присъединиш към “Живите мъртви”? Ти каза, че преживяването на снимките е като да отидеш на сауна. Защо?

- Да, наистина беше като в сауна, защото Атланта е ужасно горещо място през лятото. Или си подготвен за невероятната горещина там или не си. Трябва да се примириш с положението, така че просто приех времето от момента, в който пристигнахме. Нямаше нужда да се преструвам, че ми е горещо или съм стресиран, защото това си идваше естествено с климата. Никога преди не съм бил на снимки, на които ми казват да не бърша потта от челото си (смее се) или дори добавят още. Просто такава е естетиката на сериалът. Всички са потни, изморени и притеснени.

А защо се съгласих да участвам в “Живите мъртви”? Ами по това време се свързах с няколко сериала, които харесвам. Агентите ми се обръщаха към тях и им казваха “Ако има интересна история, в която да се включи Дан, ни кажете.” И в последствие от “Живите мъртви” ми се обадиха и ме попитаха дали бих изиграл ролята на Люк. Казах им “да” защото съм голям фен на комиксите и си помислих колко е яко, че ще имам възможността да се присъединя към такъв невероятен екип от актьори. Беше много вълнуващо. Отначало бях резервиран, защото не знаех какво да очаквам. Бях чувал, че е много горещо и има много буболечки и змии. Като при всяка нова работа си беше приключение, не знаеш какво ще се случи и изпитваш възможностите си. В крайна сметка много ми хареса и страхотно се забавлявах.

- Спомена героя си Люк. Кои бяха най-големите предизвикателства, които срещна когато го пресъздаваше?

- Най-голямото предизвикателство, струва ми се, беше да се науча да яздя кон. Никога преди това не го бях правил и се страхувах, тъй като съм градско момиче, но беше страхотно.

- Ти си познат на милиони зрители като Джейкъб Ковалски от “Фантастични животни и къде да ги намерим”. Кой персонаж ти допада повече – Джейкъб или Люк и какви са разликите между снимачните площадки на филма и на сериала?

- Все още имам много романтично виждане за всичко, което ми се случва. “Фантастични животни” комбинира много от нещата, които ме очароват и които обичам. Усещането беше като в стария Холивуд. Това е един поклон към всички онези магични филми, които са правени в миналото.

От друга страна, стъпвайки на снимачна площадка на телевизионната продукция “Живите мъртви” – тя е глобален феномен сама по себе си, дори може би повече, заради жанра си, който обхваща много от човешките страхове. Така че фен базата е гигантска и в двата случая и в зависимост от това в коя част на света се намирам, ще бъда по-разпознаваем заради едната или заради другата роля.

Когато отидох на снимачната площадка на “Живите мъртви”, видях, че и те строят своите сетове –Александрия и Хълма. С навлизането си в екипа имах усещането, че ще мога да се справя с ролята, заради досегашния ми опит и постижения. Разбира се, имаше и много предизвикателства, като времето и природата и заснемате на всичко на открито.

- Кой е любимият ти персонаж от “Живите мъртви”?

- Любимият ми персонаж от комиксите е Мишон. Обожавам Мишон. Изглежда толкова яко със своите катани и расти. А като срещнах Данай направо се побърках, защото беше страхотна в ролята. Казах си “Мили Боже!”. Когато я видях на живо за първи път, тя препускаше към нас на кон с катаните на гърба си, беше присвила очи като Клинт Истууд и беше сложила всички запаси на коня си. В този момент ми се прииска да запазя тази картина в ума си, защото беше като картичка, представяща жанра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали