Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора

Автомобилен състезател и плувец са спортистите на Велико Търново за 2018 година

Gripen – единственото решение за България

Нова помощ заменя персоналната пенсия за дете

Мрежата на A1 генерира 6 000 терабайта и 1,5 милиарда изговорени минути на месец

Откриват почетно консулство на България във Фукуока

Със 76,2 млн. лева ще бъде финансирано изграждането на газопровод между България и Гърция

Селена Гомес влиза във форма

Вицепремиерът Марияна Николова: Проектът на Националната стратегия за детето отразява визията на държавата и на гражданското общество за развитието на следващите поколения

Доналд Тръмп е готов само да разгледа възможността за екстрадиция на Гюлен

Томислав Дончев: ЕК искаше да продадем мажоритарен дял от „Булгартрансгаз“, нямаше как да приемем Глобатата можеше да достигне 320 млн., а е 77 млн., посочи вицепремиерът

Пускат уикенд винетка за 10 лв. от 1 януари

България предоставя 20 000 щ.д. в подкрепа на дейността на УНИЦЕФ

Пет общини от Старозагорска област получават над 6,6 млн. лева за инфраструктурни проекти

Минимална работна заплата става 560 лева

Актьор изиграл близо 8000 представления номиниран за наградата „Велико Търново“

Именитият актьор Милен Колев, който е изиграл близо 8000 представления е номиниран за носител на
Наградата „Велико Търново”. Тя се връчва за особен принос в културния, духовен и обществен живот на старата столица, всяка година от 1996 г насам, навръх празника на града-22 март.
Артистите от Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ в болярския град, членовете на секция „Театър“ към Градския клуб на дейците на културата, депозираха в деловодството на Общината своето предложение-номинация, по повод предстоящото обсъждане на кандидатурите за престижното отличие.

” Вярвяме, че тази наша номинация ще бъде подкрепена от Клуба на дейците на културата във Велико Търново, от Съюза на писателите в старата столица, от търновските журналисти, от ръководството на МДТ „Константин Кисимов“ и великотърновското гражданство”, заяви актьорът Иван Митев, който внесе предложението в общинската администрация.
Търновските културни дейци предлагат Милен Колев „За цялостен принос в развитието на културата и театралното дело на Велико Търново“, за изключителни постижения на сцената на великотърновския театър през последните десетилетия на 20 век и в навечерието на неговата 80-годишнина.

Милен Колев е носител е на I награда за актьорско майсторство на Районен преглед на българската драма и театър в Габрово и II награда на Национален преглед в София за ролята на Николай от „Необикновен процес”. Носител е на награда за ролята на Григорий Цамблак в пиесата „Патриарх Евтимий” от Радко Радков.
Милен Колев, по време на творческата си кариера, освен, че е изиграл близо 8000 представления, но и се е снимал в множество филмови и телевизионни продукции, участвал е в спектакли на Народния театър „Иван Вазов“.
От 1963 г. той живее постоянно във Велико Търново.

„Ние, великотърновските артисти, смятаме, че актьорът Милен Борисов Колев е една достойна кандидатура за наградата „Велико Търново“, убедени са работещите в Храма на Мелпомена в болярския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.