Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани за да спрат масовите стрелби в училищата

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Актьор изиграл близо 8000 представления номиниран за наградата “Велико Търново”

Именитият актьор Милен Колев, който е изиграл близо 8000 представления е номиниран за носител на
Наградата „Велико Търново”. Тя се връчва за особен принос в културния, духовен и обществен живот на старата столица, всяка година от 1996 г насам, навръх празника на града-22 март.
Артистите от Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ в болярския град, членовете на секция „Театър“ към Градския клуб на дейците на културата, депозираха в деловодството на Общината своето предложение-номинация, по повод предстоящото обсъждане на кандидатурите за престижното отличие.

” Вярвяме, че тази наша номинация ще бъде подкрепена от Клуба на дейците на културата във Велико Търново, от Съюза на писателите в старата столица, от търновските журналисти, от ръководството на МДТ „Константин Кисимов“ и великотърновското гражданство”, заяви актьорът Иван Митев, който внесе предложението в общинската администрация.
Търновските културни дейци предлагат Милен Колев „За цялостен принос в развитието на културата и театралното дело на Велико Търново“, за изключителни постижения на сцената на великотърновския театър през последните десетилетия на 20 век и в навечерието на неговата 80-годишнина.

Милен Колев е носител е на I награда за актьорско майсторство на Районен преглед на българската драма и театър в Габрово и II награда на Национален преглед в София за ролята на Николай от „Необикновен процес”. Носител е на награда за ролята на Григорий Цамблак в пиесата „Патриарх Евтимий” от Радко Радков.
Милен Колев, по време на творческата си кариера, освен, че е изиграл близо 8000 представления, но и се е снимал в множество филмови и телевизионни продукции, участвал е в спектакли на Народния театър „Иван Вазов“.
От 1963 г. той живее постоянно във Велико Търново.

“Ние, великотърновските артисти, смятаме, че актьорът Милен Борисов Колев е една достойна кандидатура за наградата „Велико Търново“, убедени са работещите в Храма на Мелпомена в болярския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете