Акция „Антидрога“ в четири града на Пиринско, петима арестувани

Над половин килограм канабис, около 34,32 грама кокаин, около 5,41 грама хероин, около 1,03 грама метаамфетамин и четири електронни везни са иззети от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград при мащабна полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена на територията на общините: Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Благоевград. Задържани са пет лица.

Двама 17-годишни младежи от Гоце Делчев са задържани след извършената им проверка, в района на ул. “Ален мак“ и градския парк в гр.Гоце Делчев. Намерена и иззета около 0,8 грама марихуана у единия и около 0,51 грама марихуана у втория младеж.

След извършена проверка в жилище в Петрич и прилежащо към него таванско помещение, от полицейски служители на РУ-Петрич, са намерени и иззети: около 119 грама канабис и две електронни везни. Задържан е 25-годишен петричанин, обитаващ дома.

В хода на полицейската операция, от служители на група КП при РУ-Сандански, са претърсени жилища на адрес в гр.Сандански, при които са намерени и иззети: около 34,32 грама кокаин, около 5,41 грама хероин, около 1,03 грама метаамфетамин, около 433,03 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, две електронни везни и около 36,65 грама черно-кафява течност, реагираща положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 44-годишен от Сандански.

В района на ул. “Хр. Чернопеев“ в Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград, е проверен 38-годишен благоевградчанин, у когото е намерено бяло, прахообразно вещество, чието количество е в процес на установяване. След направен полеви тест веществото е реагирало положително на кокаин.

За случаите са уведомени съответните Районни прокуратури. Работата продължава.

Коментари

Задължително поле