Акция "изхвърли диван" в Шумен

Община Шумен организира кампания за безплатно събиране на едрогабаритни отпадъци от домовете. Гражданите могат да изнесат стари мебели, килими, мокети, балатуми и спокойно да ги оставят до контейнерите за смет тази събота и неделя. Двете сметопочистващи фирми на Шумен, както и общинските предприятия "Чистота", "Паркове и обредна дейност" и "Строителство и благоустройство" ще се погрижат за безплатно извозване на ненужните вещи.

Акцията няма да бъде само "изхвърли диван", а ще се събират и електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори. Община Шумен има сключен договор за изграждане на система за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Шуменци ще могат да предават старите електрически уреди в три мобилни пункта.

В събота в двора на бившето Пето основно училище от 9 до 12 ч. и на паркинга на Регионалната библиотека от 12,30 до 16,00 ч. В неделя на ул. „Дедеагач“ 28 в кв. "Тракия" от 9 до 12 ч. На площадките ще се приемат и батерии, и акумулатори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони