Втори шанс за втората пенсия Обмислят удължаване на срока за прехвърляне на парите от частните фондове в НОИ

Силите на Халифа Хафтар свалиха турски боен дрон

Трети сме по малък държавен дълг

Три приоритета за развитие на Югозапада до 2027 г., София и Благоевград – центрове на растеж

Васил Велев: ВиК дружествата по места са касички за общинските коалиции

Хазартните игри облагани по различен начин (обзор)

Облагане при отдаване на стаи от апартамент на туристи

Националната лотария е 100% законна, държавното тото е безхаберно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 януари 2020

Военното министерство: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Няма добри пътища до туристическите атракции

До 200 хил. лв. глоба за нелегално гориво (обзор)

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 23 януари 2020 г.

Румен Радев: Израел превръща пустинята в градина, България върви в другата посока

Само през януари в „Левски“ са вкарани над 2 млн. лв.

Акция срещу черен пазар на дърва в Шуменско

Съвместни проверки на полицаи, горски служители от Шумен и от ДЛС „Паламара” завършиха с досъдебни производства за незаконно съхранение на дървесина в селски къщи.

По време на акцията срещу черния пазар на дърва за огрев три мобилни групи влезли на различни адреси в селата Долина и Тъкач, община Каолиново. Действали по постъпила информация от горски стражари. Установени са нерегламентирано добити дърва за огрев в 6 от проверените 20 домакинства в село Тъкач.

Задържани са общо 6 кубика бракониерски дърва. В рамките на съвместната акция служителите на МВР са образували и две досъдебни производства за държане на незаконно добита дървесина.
„Благодаря на колегите за координираните усилия да пресечем порочните практики, каквито са и търговията, и потреблението на нерегламентирано добити дърва за огрев. Предприетата акция е част от мерките за ограничаване на незаконната сеч. Разчитаме много и на съдействието на
гражданите. Със своите сигнали на телефон 112 при всяко съмнение за нарушение те биха могли реално да ни помогнат в опазването на горския фонд”, коментира директорът на ДЛС „Паламара” инж. Севен Башлъ.

Той призова хората да следят внимателно дали закупената от тях дървесина е със законен произход, тъй като извършването на сеч, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение се наказват с глоба от 50 до 3000 лв.

Ако незаконните действия се извършват организирано с търговска цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказание е имуществена санкция от 100 до 5000 лв.

При повторно нарушение в срок от 1 година от влизането в сила на наказателно постановление
се налага глоба или имуществена санкция в троен размер. В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, ги грозят до 6 години затвор и глоба от 1000 до 20 000 лв., напомнят от Североизточното държавно предприятие.

Инж. Севен Башлъ информира още, че в края на миналата седмица горските стражари и мобилните контролни екипи са извършили съвместен обход на горите в землищата на селата Изгрев и Тъкач. Хванат е нарушител с каруца с 1 куб. м дърва за огрев без задължителните по закон маркировка и превозен билет. По случая са съставени два акта и един констативен протокол, а каруцата и натоварената в нея церова дървесина са конфискувани.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Долни мижи турки страх ги е да се занимават с ци га ни те, с бандите от дървеният бизнес тръгнали по къщите на бабите актове да пишат.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.