Автор:
Труд онлайн
Ракия собствено производство ще пият гостите на ваканционно селище Албена това лято. Напитката носи името "Златна слива" и е произведена от дъщерната фирма "Еко Агро" в комбинат в Исперих от 4 сорта сливи, отглеждани в землището на балчишкото с. Преспа.
Продукцията е биологично сертифицирана, като за първата реколта от 15 000 бутилки са използвани 61 тона суровина. Името на новия еликсир е препратка към тазгодишния 50-ти юбилей на Албена, съобщиха от ваканционното селище. От години то изхранва туристите със свое производство плодове, зеленчуци, телешко месо и вино, като делът на собствената продукция вече наближава 50%.
Ракията "Златна слива" ще се сервира както в ол инклузив хотелите, така и в а ла карт ресторантите в комплекса.