Алберт Попов кара с големите в Зьолден

Най-добрият български скиор в алпийските дисциплини Алберт Попов ще открие новия сезон с първия старт от Световната купа в Зьолден (Австрия). 21-годишният софиянец ще кара в гигантския слалом на глетчера Ретенбах на 28 октомври. Ден по-рано е състезанието при жените, а уикенда дава началото на пътуването на Белия керван тази зима.

Попов и треньорът му Ивон Братанов вече пътуват за Австрия, но останалите ни национали ще пропуснат откриването. Поради оскъдния сняг в Европа Камен Златков и треньора на тима Сергей Комаров тренират на пистата в зала „Друскининкай“ в Литва. Другият състезател от „А“ отбора Йоан Тодоров се прибра до София, за да му бъдат извадени винтовете от крака, които му бяха поставени през зимата по време на операцията. Националите от мъжкия „Б“ отбор начело с Димитър Христов и водещите ни състезателки при жените продължават тренировки на глетчера Хунтертукс.

Състезателният директор на ФИС Маркус Майр обяви, че уикендът в Зьолден ще се проведе по план, въпреки опасенията, че топлото време може да попречи на заснежаването на пистата. „Все още има доста работа, но вече можем да дадем зелена светлина на състезанията“, заяви Майр.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт