Алберт Попов: Постигнах целта си, останалото е плюс

Алберт Попов ще кара освободено до края на сезона, тъй като вече е спокоен след двете класирания в топ 10 на слаломите от Световната купа в Кицбюел и Шладминг. Най-добрият български скиор обаче не крие, че се надява на още по-добри резултати в скоро време.

„Реалната цел за сезона вече в постигната, всичко останало ще бъде плюс за мен – заяви 21-годишният софиянец. - Очакванията към мен винаги са били големи, моите към себе си също, това не ме притеснява. Реалната цел е да продължа в същия дух. Увереността и добрите резултати ще дойдат сами.“

Тази седмица Попов ще тренира в Банско, след което пътува за Оре (Швеция), където е световното първенство в алпийските дисциплини. Алберт и Камен Златков ще карат в гигантския слалом и слалома, които са в края на следващата седмица.

„Световното първенство и олимпийските игри са специфични състезания, в тях нищо не се знае – смята Попов. - Напрежението е върху големите имена, тъй като всички очакват от тях медали. Аз отивам спокоен, няма какво да губя. Надявам се на едно добро класиране на шампионата и да бъда сред първите 30 на гигантския слалом.“

След първенството на планетата Алберт отново се прибира в България за Световната купа в Банско. Това ще му е първи голям старт пред родна публика, при това вече със статут на звезда.

„Да имаме Световна купа в Банско се случва рядко, за мен ще бъде чест да карам в тези стартове – призна скиорът. - Все още се опитвам да осъзная успехите, те са наистина огромни. Хората по улиците ме поздравяват, благодаря на всички, които са стискали палци и гледали това състезание.“

Треньорът Иво Борисов, който работи с Алберт от дете, признава, че двамата не са очаквали толкова силни резултати още този сезон.

„През последните три години се доближавахме постепенно до това ниво – заяви Борисов. - Преди началото на сезона не сме очаквали шесто място, а искахме да сме в точките. Нещата се случиха по-бързо, което ни изненада, но тези успехи са плод на много години труд.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт