Александра Фейгин със специален приз от София – евростолица на спорта

Новата суперзвезда на българското фигурно пързаляне Александра Фейгин получи днес поредното признание. 16-годишната състезателка бе удостоена със специален от приз от Фондация „София – европейска столица на спорта“ като най-прогресираща спортистка в своята възраст през последната година. Възпоменателният медал бе връчен на фигурстката от Анатоли Илиев – организационен секретар на Фондацията по време на пресконференция в Инфоцентър „София – евростолица на спорта“, съобщиха от Столична община.

"В последно време София приема домакинството на много елитни състезания в кънки-спортовете - световни първенсва по фигурно пързаляне и шорттрек в различните възрастови групи, кръгове от световни и европейски купи. Точно преди година Александра бе при нас, в този Информационен център и сега, 12 месеца по-късно, тя вече е записала огромен прогрес като най-добре класиралата се наша фигуристка при жените в историята на европейските първенства. Нека си пожелаем след година отново да сме тук с още по-големи успехи - вече на световния и на олимпийски лед," каза Илиев при връчването на приза.

На срещата с медиите присъстваха още Татяна Йорданова – председател на БФ кънки и Ина Лутай – треньорка на Фейгин, които дадоха повече подробности за започващия в сряда турнир за Европейската купа „София Трофи“. Състезанията ще бъдат придружени със семинар, в който ще се включат световно известни личности във фигурното пързаляне. Към турнира и към съпътстващите събития има огромен интерес, след като преди три седмици Александра Фейгин записа най-доброто класиране на българското фигурно пързаляне при жените на Европейско първенство с 11-ото си място в Минск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България