Александров и Ван Бастен в световен тим

Петър Александров и Марко ван Бастен ще водят атаката на звездния отбор на света в демонстративен мач по случай 80-ия юбилей на турнира „Блу Старс“ в Цюрих. Състезанието е за юноши и е под егидата на ФИФА.

В четвъртък вечер турнирът ще бъде открит с мач на легендите, където още са Звонимир Бобан, Нуно Гомеш и Александер Фрай. Всички те трябва да са сред примерите за младите. „Винаги става страхотно шоу – разказа Александров. - От този турнир са тръгнали не една и две световни звезди.“

Безспорен факт! На „Блу Старс“ са участвали Дейвид, Бекъм, Пол Скоулс, Райън Гигс, Джордж Бест, Кака, Пеп Гуардиола, Жерар Пике, Маркус Бабел, Щефан Лихтщайнер... В юбилейната година сред отборите са „Интернасионал“ (Порту Алегре), „Брага“, „Динамо“ (Загреб), „Уест Хем“, „Кьолн“, „Цюрих“, „Грасхопърс“, „Валенсия“.

Александров е един от най-известните българи в Швейцария и редовно участва в подобни мероприятия. През януари четвъртият от Мондиал'94 стана шампион в един от турнирите на световното първенство върху сняг в курорта Ароза. Няколко пъти там е и голмайстор №1. Легендарният български нападател винаги е официален гост на ФИФА при избора на най-добрия футболист в света за годината в Цюрих.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ