Александров на снежното световно

Още един български ас е поканен на неофициалното световно първенство върху сняг в швейцарския курорт Ароза. След Красимир Балъков да участва в световния отбор предложение получи Петър Александров. Най-известният българин в Швейцария вече е потвърдил. Балъков обаче отказа заради новите си ангажименти с „Етър“. Така Александров сам ще си партнира с исландската легенда Ейдур Гунйорсен в атаката на звездите, събрани от цял свят, чийто треньор за втора година поред ще е Ото Рехагел.

Българският нападател ще има атрактивна задача в мача срещу Германия. Вратар на шампионите от миналата година е Тим Вийзе. Бившият национален страж от няколко години е участник в боевете по кеч и е около 130 килограма. Вийзе редовно влиза в жълтата хроника и със спортните автомобили, които кара и го спират полицаи.

Петър Александров вече два пъти е бил голмайстор №1 на неофициалното световно първенство в Ароза. Двукратният стрелец номер едно на швейцарския футбол с „Ксамакс“ и „Люцерн“ сега е свободен, след като ангажиментите му с нападателите на „Цюрих“ приключиха преди Нова година.

Мачовете в Ароза ще бъдат на 11 и 12 януари. Миналата година Германия спечели четиристранния турнир върху замръзналото алпийско езеро. Традиционно другите участници са домакинът Швейцария, Холандия и световният отбор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ